menu

La Forza del Passato - Sandro Veronesi (2000)

Alternatieve titel: In de Ban van Mijn Vader

mijn stem
3,50 (11)
11 stemmen

Italiaans
Humoristisch / Psychologisch

250 pagina's
Eerste druk: Bompiani, Rome (Italië)

Wanneer kinderboekenschrijver Gianni Orzan te weten komt dat zijn onlangs gestorven vader, een dweepzieke generaal, in werkelijkheid een Russische spion was, begint zijn wereldbeeld te wankelen. Als zijn vader niet was wie hij leek, is hij zelf dan wel wie hij denkt dat hij is?

zoeken in:
avatar van AOVV
2,5
Sandro Veronesi lijkt in deze roman het verhaal ondergeschikt te stellen aan de stilistiek; de plot voelt als het ware als kapstok aan voor het tentoonstellen van 's mans literaire kunsten. Dat pakt soms goed uit (de passage over de Russische schaker Victor Balanda is daar een goed voorbeeld van), maar even vaak niet, wat dit boek erg wisselvallig doet overkomen.

Fijn om 'ns gelezen te hebben, maar zijn bekendste roman, Kalme Chaos, bevalt me toch een stuk beter.

2,5 sterren

JoeCabot
Mooie zomerse roman

Veronesi heeft en vlotte pen (althans, dat leid ik af uit de vertaling) en houdt er heel wat interessante ideeën op na die hij met veel Italiaanse geestdrift deelt met zijn publiek.

Naast enkele zeer interessante gedachtenkronkels bevat het boek helaas ook wel wat bladvulling (ondanks het beperkt aantal pagina’s). Voorts ben ik niet zo’n fan van auteurs die constant refereren aan andere boeken en films. Deels omdat ik de werkjes in kwestie meestal niet ken, maar ook omdat zoiets al snel aanvoelt als een poging om erudiet over te komen.

Geen groots werk, wel ideaal leesvoer voor tijdens de vakantie. 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 16:24 uur

geplaatst: vandaag om 16:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.