menu

The Motel Life - Willy Vlautin (2006)

Alternatieve titel: Motelleven

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Engels
Psychologisch / Reis

224 pagina's
Eerste druk: Faber and Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

''Motelleven'' is een On the road-roman over twee broers die op de vlucht zijn voor het verleden. Het boek opent als een barkrukverhaal van zanger Tom Waits: twee broers, Frank en Jerry Lee, gaan er met hun auto vandoor nadat Jerry een ongeluk heeft veroorzaakt waarbij een kind wordt aangereden. Vlautin vertelt over de levens en de frustraties van de broers - de één een geboren verhalenverteller, de ander een tobbende kunstenaar - en de val waarin ze verstrikt zijn geraakt. Zal de dood van het aangereden kind hen van het gevoel van lethargie bevrijden of raken ze nog verder in de problemen? Kunnen ze bij Annie James, het meisje uit hun verleden, boete doen?

zoeken in:
avatar van Theunis
4,0
Het derde boek dat ik van Willy Vlautin las en opnieuw voldeed het aan mijn verwachtingen. Het trieste verhaal van twee broers die zich, zoals alle hoofdpersonen in het werk van Vlautin, op de rand van de afgrond lijken te begeven. Ze lijken niets meer te hebben behalve hun dromen. Na een aantal verkeerde keuzes in het verleden zijn ze op de vlucht naar een onzekere toekomst. Elke goed bedoelde volgende stap kan zomaar een misstap zijn. Als lezer voel je met ze mee, hoop je dat ze eens een goede keuze maken en dat het lot ze eens goed gezind mag zijn.

Mooi onderdeel van het boek is dat Frank, de ik-figuur, verhalen uit zijn duim kan zuigen. De verhalen die Frank verzint zijn niet op zichzelf niet bijzonder, maar ze kunnen de twee wel even uit de rauwe werkelijkheid optillen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:55 uur

geplaatst: vandaag om 10:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.