menu

De Mandril en Andere Beesten - Midas Dekkers (1996)

Alternatieve titel: Beestenbundel 11

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Natuur

111 pagina's
Eerste druk: Contact, Amsterdam (Nederland)

''De mandril en andere beesten'' bevat ruim veertig niet eerder gebundelde beestenverhalen, waarin niet alleen de mandril, de boomworm en de snoek aan de lezer worden voorgesteld, maar ook de angsthaas, het klapvee, het zwarte schaap en vele andere merkwaardige schepselen uit het dierenrijk. Tevens beantwoordt Midas in deze bundel de vraag waarom een snor vaak een opmerkelijke overeenkomst met schaamhaar vertoont.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
4,0
Weet niet zeker of het in dit boek is, maar deze anekdote van Midas Dekkers wil ik jullie niet onthouden. Het staat in ieder geval in de column 'De Resusaap'..

Deftige dames beledigen je met een naturel waarbij je slechts met je mond vol tanden kunt gaan staan of grof geweld kunt gaan gebruiken - en het laatste doet een brave middenstander niet. Slechts één keer ben ik in zo'n situatie ad rem geweest en ik ben bang dat ik daar nog lang op zal moeten teren. Het was in een supermarkt in Aerdenhout. Terwijl ik mijn winkelwagentje behendig in de rij voor de kassa manoeuvreerde, hoorde ik achter me een bekakte damesstem: 'Pardon, mijnheer, ik geloof dat u voordringt.' En voor één keer viel me het juiste woord op het juiste moment in. 'Als ik me niet vergis,' zei ik, koeltjes omkijkend, 'dringt u al uw hele leven voor, mevrouw.'



Gast
geplaatst: vandaag om 17:05 uur

geplaatst: vandaag om 17:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.