menu

In a Strange Room - Damon Galgut (2010)

Alternatieve titel: In een Vreemde Kamer

mijn stem
5,00 (2)
2 stemmen

Engels
Reis / Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Atlantic Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De Zuid-Afrikaan Damon reist rond de wereld. In Griekenland ontmoet hij een Duitser, Reiner, van wie hij in de ban raakt. Hij volgt de man in alles - of wordt hij juist gevolgd? In Afrika raakt hij bevriend met de Zwitserse rugzaktoerist Jerome, die hij vervolgens weer uit het oog verliest. Damon vervolgt zijn tocht met een manisch-depressieve vriendin naar India, waar zij een zelfmoordpoging doet. In welke 'vreemde kamers' hij ook is, en wie hij onderweg ook ontmoet, elke reis eindigt rampzalig en alleen, ondanks al Damons goede bedoelingen.

zoeken in:
avatar van Freud
"In a Strange Room" van de Zuid-Afrikaan Damon Galgut werd vorige herfst voor de Man Booker Prize genomineerd en is nu vertaald. “In een vreemde kamer” kan je geen luchtige of onderhoudende roman noemen. (...) Zelden kom je in een roman een hoofdpersonage tegen dat zo vervreemd is van zichzelf maar ook de wereld en zichzelf met zo veel intensiteit beleeft. Het sobere taalgebruik en de lege ruimtes tussen de alinea’s, die vaak een beklemmende stilte suggereren, laten de lezer nooit toe achterover te leunen. Ze houden hem wel voor de duur van drie lange verhalen geboeid vast. (...) Een beklijvende roman.

Volledige recensie op cobra.be

Gast
geplaatst: vandaag om 12:32 uur

geplaatst: vandaag om 12:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.