menu

Memoires of Gedenkschriften van Minister Pieter Bas, Oud-minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen - Godfried Bomans (1937)

Alternatieve titel: Pieter Bas

mijn stem
3,58 (20)
20 stemmen

Nederlands
Biografie

191 pagina's
Eerste druk: Vox Romana, Schiebroek (Nederland)

Deze memoires, opgetekend door Bomans, bevatten de jeugdjaren van Zijne Excellentie Pieter Bas, gewezen minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen. Ze beschrijven zijn jeugd in Delft en hoe hij zijn toekomstige vrouw ontmoet.

zoeken in:
3,5
Nog nooit van de originele titel gehoord, maar het boek is zeer de moeite waard. Een echte Bomans, met alle humor en typische maniertjes van Bomans. 3,5*

avatar van Tejo
3,0
Aardig boek maar ook niet meer dan dat. Had me er vantevoren meer van voorgesteld. Bomans is toch niet helemaal mijn favoriete stijl, geloof ik.

Sander2
aegron schreef:
Nog nooit van de originele titel gehoord


Ik heb hier een derde druk, en daarin staat en nog veel langere titel: 'Memoires of Gedenkschriften van Minister Pieter Bas, Oud-minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen / Oud-lid van de Tweede kamer der Staten Generaal / Oud-burgemeester van Gouda / Oud-wethouder van Dordrecht / Voorm. Voorzitter van de Vereeniging tot Veredeling van Volksvermaken / Bestrijding van Drankmisbruik / Bevordering van Vreemdelijkenverkeer en Andere Genootschappen / Commandeur in de Orde van den Nederlandschen Leeuw / Houder der Siameesche Eere-pantalon en het Legioen d'Honeur d'Afrique / Officier in het Zweedsche Victoria-kruis / Raadsheer in de Orde der Millioen Olifanten en het Witte Zonnescherm van het Koninkrijk Eli-prabang / Begiftigd met het Gouden Zwaard van het Hertogdom Kent Enz. Enz.'


Gast
geplaatst: vandaag om 03:05 uur

geplaatst: vandaag om 03:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.