menu

De Bloedkoralen van de Bastaard - Rinus Ferdinandusse (1971)

Alternatieve titel: Rutger Lemming #5

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

290 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De Amsterdamse journalist Rutger Maria Lemming komt in levensgevaarlijke situaties terecht wanneer hij een geheimzinnige actiegroep op het spoor komt die in Zeeland terreur uitoefent op de toeristenbranche. Het begint er allemaal mee wanneer Lemming afreist naar Zeeland op uitnodiging van Reilof Willem van Heenvliet, de bastaard van Heenvliet etc. en een feestelijke bijeenkomst bijwoont waarin de bastaard de oprichting van Zeelandia aankondigt, een beweging om Zeeland niet verder te laten verloederen door industrie en toerisme, maar het terug te brengen naar vroeger tijden. En daarvoor zijn invloedrijke medestanders nodig die ook geld willen doneren aan de goede zaak. Lemming raakt geïnteresseerd in wat zich hier afspeelt als blijkt dat een naamgenoot vermoord gevonden wordt in het dorp.

zoeken in:
3,0
Ferdinandusse heeft wel een leuke stijl van schrijven, maar na een tijdje weet je het wel. De plot is aardig, een aardig gegeven zoals dat bij een aantal mensen ongetwijfeld zal leven, terug naar vroeger, en vroeger was het beter, ook al is dat allemaal niet realistisch. Ik denk dat ik "Naakt over de Schutting" leuker vond, maar het is wel aardig wat jaartjes geleden dat ik dat boek gelezen heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:03 uur

geplaatst: vandaag om 16:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.