menu

The Wise Man's Fear - Patrick Rothfuss (2011)

Alternatieve titels: De Angst van de Wijze | The Kingkiller Chronicle 2

mijn stem
4,32 (19)
19 stemmen

Engels
Fantasy

932 pagina's
Eerste druk: DAW, New York (Verenigde Staten)

In de herberg, waar hij zich heeft teruggetrokken, vervolgt de magiër, musicus en koningsmoordenaar Kvothe zijn levensverhaal. Vanwege een escalerend conflict met een invloedrijke medestudent ziet hij zich gedwongen de universiteit te verlaten en de wereld in te trekken. Hij belandt aan het hof van een vooraanstaande Vintaanse edelman, waar hij een aanslag op diens leven weet te verijdelen, deelt het bed met de mythische Felurian, en reist af naar het verafgelegen land Ademre waar hij onderwezen wordt in de leer van de mysterieuze en zwijgzame Adem.

zoeken in:
avatar van marzuq
Ik kan het niet nalaten om hier een bericht te plaatsen. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar kan niet wachten na het lezen va deel 1, de naam van de wind.
Ik hoop het boek snel in mn bezit te hebben.

avatar van marzuq
Eindelijk binnen. Na zo'n 160 paginas lijkt het een taaie kluif te worden. Er zit nog niet veel ontwikkeling in waar het verhaal. Ik ga dapper verder, met de energie die het Kvothe karakter in het vorige boek heeft opgewekt

5,0
Ik heb de boeken van Rothfuss uit gelezen. Je hebt van die boeken, als je ze uit hebt dan mis je de hoofdpersonen, dan is het jammer dat je niet meer verder kunt. Dit is zo’n verhaal.Het is me niet duidelijk of er nog een derde deel komt ik kan daar geen informatie over vinden. Ik hoop van wel want het verhaal lijkt wel een soort van einde te hebben maar lang niet al mijn vragen zijn beantwoord.

avatar van Bruno_6
3,0
Volgens Wikipedia en Goodreads mag een derde deel verwacht worden. Een precieze publicatiedatum is nog niet meegedeeld, maar er wrdt verwacht dat dit in de loop van 2014 zou gebeuren.

5,0
Rothfuss kan verder bouwen op de wereld uit boek 1 en doet er nog een 2e bovenop met de fae wereld.
Wie boek 1 las zat met vragen en in boek 2 krijg je antwoorden... en wat extra vragen. Er zijn echter heel wat puzzelstukken die nog een partner zochten en die krijgen we ook, soms op een briljante manier verborgen, soms meer in het zicht. Om de uiteindelijke puzzel te vervolledigen zullen we op boek 3 moeten wachten. Laat ons hopen dat het uit louter perfectionisme is dat een release datum nog steeds niet in zicht is.
4,5/5 afgerond naar boven.

avatar van Rius
4,5
Deel een vond ik aardig. Interessant genoeg om ook aan deel twee te beginnen in ieder geval. Deel twee, The Wise Man's Fear dus, blies mij echt van de sokken. Wat een heerlijk boek. Spannend, intelligent, origineel, wat mij betreft heeft het alles. Alles, op een deel drie na dan. Ik had mij na onder andere The Lies of Locke Lamora - Scott Lynch (2006) - BoekMeter.nl, waarvan het laatste deel niet vertaald is, en A Game of Thrones - George R.R. Martin (1996) - BoekMeter.nl, het schoolvoorbeeld van onafgemaakte fantasyreeksen, voorgenomen nooit meer aan een nog niet afgeronde reeks te beginnen. Ben ik er toch weer ingetrapt...

Gast
geplaatst: vandaag om 13:12 uur

geplaatst: vandaag om 13:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.