menu

Within the Hollow Crown - Margaret Campbell Barnes (1941)

Alternatieve titels: Within the Hollow Crown: A Novel of Richard II | De Holle Kroon: Het Levensverhaal van Richard II en Anna van Bohemen

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch

360 pagina's
Eerste druk: Macdonald, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In tegenstelling tot zijn vader, de Zwarte Prins, en zijn naamgenoot, Richard Leeuwenhart, wilde Richard II eigenlijk geen koning zijn. Maar de koninklijke mantel werd op zijn schouders gelegd toen hij elf was, een tijd toen Engeland verscheurd werd door onrust en oorlogen tussen klassen. De jonge Richard moet een manier zien te vinden om te triomferen over een fel conflict dat vernietigender is dan welke buitenlandse vijand ook.

zoeken in:
avatar van poca
4,0
Mijn moeder had dit boek ooit een keer uit een container gered. Ze gaf het aan mij en ik heb het vervolgens in een ruk uitgelezen. Het verhaal had mij echt gegrepen en ik kon niet begrijpen dat iemand zo'n mooi boek kon weggooien.
Van wat ik mij herinner is het boek geschreven vanuit het oogpunt van Richard II en ik werd meegesleurd door zijn gevoelens in het verhaal. Natuurlijk is dit een blik van de schrijfster op zijn leven. Echter door haar manier van schrijven is het blijven hangen. Ik zou het nogmaals moeten lezen om het boek een cijfer te geven. Ik vind het in ieder geval een aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.