menu

De Unster - Maarten 't Hart (1989)

mijn stem
3,43 (7)
7 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch / Autobiografische Roman

219 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Bundel met 12 verhalen. In verschillende verhalen is de gespannen verhouding tussen de geslachten het hoofdthema. Zo verkeren in ''Moederschap'' een treinreiziger en een BOM-moeder zelfs op voet van oorlog met elkaar. Misverstand en onbegrip bepalen de verhoudingen en meestal blijkt de vrouw ten slotte de sterkste te zijn. In het verhaal "Oom Job'' wordt de achtergrond van het overlijden van de vader van de ik-figuur een karikaturaal maar haarscherp beeld geschetst van de opdringerige broer van de overledene. In ''De draagmoeder'' wordt de zorg voor een geadopteerd futejong en het vergeefse verlangen van een vrouw naar een kind met elkaar verbonden - verlatenheid en gemis tegen de achtergrond van een door zwart geld beheerste maatschappij. In ''Bethesda'' wordt God er als stichter van het kwaad aangeklaagd. De bundel bevat verder enkele jeugdverhalen en satirische schetsen van het universitaire milieu.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
Ik vermoed dat Maarten ’t Hart dit boek uit 1989 grinnikend heeft geschreven. In zijn debuut viel me op dat hij bloedserieus was en dat zijn nuchtere, droge humor ver te zoeken was, maar met 'De unster' heb ik mij kostelijk vermaakt.

Maarten ’t Hart observeert goed en vertelt wat hij ziet.

De unster – Maarten ’t Hart | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 10:45 uur

geplaatst: vandaag om 10:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.