menu

Dienstreizen van een Thuisblijver - Maarten 't Hart (2011)

Alternatieve titel: Privé-Domein Nr. 272

mijn stem
3,36 (11)
11 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

319 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Maarten 't Hart schreef zijn eerste biografie ''Het roer kan nog zesmaal'' om in 1984. Al leek de titel koerswijzigingen aan te kondigen, niets is daarvan terechtgekomen. In feite is er sinds 1984 weinig in zijn leven veranderd, behalve dan dat zijn werk vooral in Duitsland grote opgang heeft gemaakt. Over de vaak opmerkelijke en soms ook bizarre consequenties daarvan brengt hij verslag uit in Dienstreizen van een thuisblijver. 't Hart wordt niet alleen in Duitsland gelezen, maar ook in Hongarije en Zweden. Ook dat levert hilarische hoofdstukken op, evenals zijn weergave van hoe het hem verging als beoogd biograaf van Simon Vestdijk.

zoeken in:
avatar van gertjan P.
3,5
Met veel genoegen gelezen.

avatar van chiel
3,5
Heb je zijn eerste autobiografische bundel ook gelezen? Die vond ik nog veel mooier.

4,5
Welke bedoel je? Een deerne in lokkend postuur en Het roer kan nog zesmaal om zijn allebei autobiografisch. Ik vind Maarten 't Hart zeer sterk in dat genre.

avatar van chiel
3,5
Het roer is zijn eerste, die vond ik erg goed, veel beter dan deze.

avatar van thomzi50
3,5
Waarom was die veel beter? Ik vond dit een mooie, zij het wat onevenwichtige bundel, en het ouwelijke, wijze dat 't Hart in zijn toon heeft, geeft de verhalen het ene moment iets ontroerends (bijvoorbeeld in de verhandeling over Lucia de B,., waar hij als een soort lieve, bescheiden vader werkelijk een zeer grote, belangrijke rol in een grootse rechtszaak speelt en dat fijn, nuchter opschrijft) en het andere moment wat irritant (dan wordt het wel erg 'opa vertelt', met een overdosis woorden die niemand van onder de 60 nog gebruikt en bijvoorbeeld een tenenkrommende uitleg van hoe het er op een vliegveld aan toe gaat: inchecken, wachten, naar de gate gaan, wachten, etc).

2,0
Derde boek in de Prive domein serie, maar kan niet tippen aan de andere 2. Deerne is een klasse beter. Alleen verhaal naar Zweden vond ik leuk.

avatar van Pecore
4,0
´t Hart maakt, zeker voor een thuisblijver, de meest bijzondere avontuurtjes mee. In dat aangename karakter van hem moet ergens ook iets van een fantast schuilen. Het zij hem vergeven, want hij kan er erg leuk over schrijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:44 uur

geplaatst: vandaag om 03:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.