menu

Concerto à la Mémoire d'un Ange - Eric-Emmanuel Schmitt (2010)

Alternatieve titel: Concert voor een Gestorven Engel

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Frans
Verhalenbundel
Psychologisch

176 pagina's
Eerste druk: Albin Michel, Parijs (Frankrijk)

Wat is het verband tussen een vrouw die haar echtgenoten vergiftigt en een verliefde president? Wat heeft een eenvoudige zeeman op de grote vaart te maken met een internationale oplichter, die religieuze kitsch uit China verkoopt? Welke wonderbaarlijke rol speelt de heilige Rita, beschermvrouwe van hopeloze gevallen, die deze op raadselachtige wijze door het leven loodst? Alle personages in deze verhalenbundel krijgen de gelegenheid om hun fouten goed te maken. Sommige grijpen die kans met beide handen aan, andere willen er niet van weten of hebben niets in de gaten. Vier verhalen met een gemeenschappelijk thema. Vier verhalen die het alledaagse en uitzonderlijke van elk leven laten zien. Vier verhalen die draaien om menselijke vrijheid. Zijn we vrij in onze keuzes of moeten we ons schikken in ons lot? Zijn we tot verandering in staat?

zoeken in:
avatar van stefan dias
1,5
aha… vier korte verhalen waar ik al mooie dingen van gelezen heb. Dat belooft…
Verhaal 1: De gifmengster.
Blij dat het een kortverhaal was, want langer had ik het niet getrokken. Hoofdpersoon is een karikaturale kwezel waar kop noch staart aan te plakken is. Een onaantrekkelijke zuurpruim die drie mannen wist te strikken en zover te krijgen haar hun erfenis toe te vertrouwen????… En dan die priester… pfff. Erg zwak.

avatar van stefan dias
1,5
Verhaal 2: De Thuiskomst
Even een mokerslag in het begin waarbij ik dacht, 'aha'. 'Welke…?' Maar het gevolg is een innerlijke strijd die heel theoretisch aangepakt lijkt te worden en negens 'echt' aanvoelt. Het drama grijpt je nergens aan en tenslotte met de 'goede afloop' op de kade, eindigt het helemaal ook nog eens op een ongelofelijke sisser. Flauw en zo braaaaaf. Wil ik dit nog wel verder lezen? Ik vrees, als onverbeterlijk optimist en nieuwsgierige van wel…

Gast
geplaatst: vandaag om 10:28 uur

geplaatst: vandaag om 10:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.