menu

The Polar Express - Chris Van Allsburg (1985)

Alternatieve titel: Reis naar de Noordpool

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Avontuur / Fantasy

32 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin, Boston (Verenigde Staten)

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

zoeken in:
PQV00
Waarom werd dit boek toegestaan op BM? En nee, ik heb niets tegen dit boek op zich. Maar het bestaat uit gehele pagina's afbeelding (prent) en andere pagina's waarvan qua oppervlak slechts hooguit 25% uit tekst bestaat (zie hier). In totaal (van de 32 pagina's) dus minder dan 25% tekst. Deze titel hoeft wat mij betreft niet verwijderd te worden, maar scherm bij andere titels dan niet over minimaal 50% tekst.

Waarom dit boek werd toegestaan kan op zijn hoogst Halley23 een antwoord geven, de overige crewleden waren m.i. in maart 2011 nog niet betrokken bij de crew. Verder komt het mij wel eens voor dat de regelgeving omtrent toevoegen dusdanig veel restricties kent, dat het haast als doel heeft zo weinig mogelijk boeken op een boekensite te krijgen.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Dit boek is op 9 maart 2011 toegevoegd, het is niet meer na te gaan hoe dat toen is gegaan en of er destijds wel de juiste procedure is gevolgd. Laat ik het zo stellen: er zijn altijd wel boeken die erdoorheen glippen; de leden van de crew zijn geen robots en dan kan zoiets gebeuren.
Voor hetgeen mijn gewaardeerde collega chris reifert hier aanroert vind ik dit niet de plek om daarover te filosoferen.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De reactie van PQV00 lijkt me iets te gemakkelijk en ik sluit me in dat opzicht aan bij de reactie van Halley23. Ik houd zoals de anderen rekening met dat 50%-criterium en heb in het verleden zelfs wel eens een eigen toevoeging van de site verwijderd, als achteraf bleek dat die 50%-grens toch werd overschreden.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:47 uur

geplaatst: vandaag om 07:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.