menu

Echte Filosofie - Th.C.W. Oudemans (2007)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

316 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

De ruimte die de traditionele filosofie eens had voor vragen over de harmonie tussen denken en werkelijkheid, is verdwenen. De auteur laat zien dat de daarvoor noodzakelijke betekenishorizon is weggereduceerd door de opkomst van een mathematisch en mechanisch wereldbeeld, de Darwinistische verklaring van het leven en door de pragmatisering van de dagelijkse taal. In dit nieuwe tijdperk verschijnt de wereld en het leven als mechanica. De enige manier om nog zinvol filosofie te bedrijven is door zich te bedienen van een taal met woorden die veel ouder en machtiger zijn dan van het individuele spreken.

zoeken in:
4,0
Knotsgek filosofisch boek. Als ik er nog een keer de tijd voor neem om er nog eens gestructureerd over na te denken, óf om het nog eens te lezen, schrijf ik er nog wel eens iets meer over.

Voor dit moment: ben je geïnteresseerd in de vooruitgang in de filosofie en in hoe we in het huidige technologische tijdperk kunnen spreken over o.m. denken, leven en taal? Dan is dit boek wat voor jou. De grote kracht van dit nihilistische en aforistische boek schuilt in het feit dat je er als lezer wel op móét reageren. Zeer oorspronkelijk en tegen de draad in.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:58 uur

geplaatst: vandaag om 12:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.