menu

Det Fördolda - Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt (2010)

Alternatieve titel: Wat Verborgen Is

mijn stem
3,88 (28)
28 stemmen

Zweeds
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Norstedt, Stockholm (Zweden)

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar de elitaire Palmlöv-school, een school die eigenlijk veel te duur is voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.

zoeken in:
5,0
Absolute top, spannend, met diepgang, veel goed uitgewerkte personen. Zowel thriller als detective.

Tabula Rasa
Vreselijk lui geschreven boek. Het verhaal is wel ok, maar aan de andere kant: er zijn massa's van dit soort verhalen, en origineel is het nergens. De personages zijn ook wel ok, maar ook daarvoor geldt dat ze toch wel redelijk ééndimensionaal blijven. Wat maakt dit boek dan zo vreselijk lui geschreven? Simpel: het schrijnend gebrek aan uitgewerkte dialogen. Negentig procent van het boek is in de beschrijvende stijl geschreven, zonder directe dialoog. Er wordt geschreven wat er gezegd is, maar zelden direct een dialoog van meer dan 3 zinnen achter elkaar. Str*ntvervelend na honderd pagina's.
1 ster.

avatar van AmazingPP
4,0
Ik vond dit een geweldig boek. Goed geschreven, goed geconstrueerd en vooral ook spannend. Ik heb direct de andere twee delen van deze trilogie besteld. 4 *

Adembenemend. Die jongens kunnen schrijven.
Literaire politieroman die absoluut is aan te bevelen.
5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 09:46 uur

geplaatst: vandaag om 09:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.