menu

Het DNA van de Macht - Ivan De Vadder (2007)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Politiek

200 pagina's
Eerste druk: Van Halewijck, Leuven (België)

In Het DNA van de macht grasduint Ivan De Vadder in het labyrint van de Belgische politiek. Waar ligt de werkelijke politieke macht in dit land, en hoe gaat het dan in zijn werk? Waar zit ‘m het verschil tussen de uitgeschreven structuren, bijvoorbeeld in de grondwet, en de werkelijke processen, zoals die zich dagelijks afspelen in de Wetstraat. Hoe verloopt de taalstrijd, wie beslist wie er parlementslid wordt, is er nog een toekomst voor de kartels, en hoe sterk zijn de journalisten en politici met elkaar verstrengeld? Ivan De Vadder stelt zich die vragen tegen de achtergrond van de breuklijn tussen de paarse regering Verhofstadt en de nieuwe oranje-blauwe coalitie van Yves Leterme. Hij spijst het geheel met anekdotes uit het dagelijkse leven van een politiek journalist.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Voor wie niets van de huidige Belgische politieke situatie begrijpt, kan dit enige verduidelijking brengen. Het is ook erg bevattelijk dus een lange instapdrempel om je over bepaalde onderwerpen die ook vandaag nog erg actueel zijn, te bevatten. Als je ietwat onderlegd bent op politiek vlak kan je dit misschien best links laten liggen want iets nieuws zal je niet opsteken. Toch nog een 3 omdat het zo bevattelijk is ook al staat er niets in dat ik nog niet wist en loopt De Vadder er af en toe de kantjes er vanaf.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:15 uur

geplaatst: vandaag om 18:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.