menu

Twaalf Keer Tucht: Monologen en Portretten - Anna Enquist (2011)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch / Ideeƫnliteratuur

216 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Twaalf keer tucht bevat een verzameling monologen en portretten gebaseerd op historische feiten, zoals beschreven in (dag)boeken, brieven en interviews. Anna Enquist brengt hiermee mensen van verschillende afkomst tot leven, zoals een dokter, een muzikant of de zuster van Mozart. Twaalf keer tucht is een bundel monologen en portretten over kunst en discipline, moraal en ressentiment, beroepsernst en levensdrift. De mens in zijn moeilijkste momenten.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Het favoriete thema van Anna Enquist staat in een aantal verhalen centraal: muziek. Het beste verhaal blijkt later over de dochter van de schrijver te gaan, die op 27-jarige leeftijd is overleden door een auto-ongeluk. De laatste paar portretten kunnen me helaas niet zo boeien. Maar het merendeel van deze bundel is me goed bevallen, dus ik wil het toch aanraden.

Twaalf keer tucht – Anna Enquist | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 10:41 uur

geplaatst: vandaag om 10:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.