menu

Last Night - James Salter (2005)

Alternatieve titel: Laatste Nacht

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch

132 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Tien verhalen van James Salter, over liefde en de pijn en melancholie die daar soms uit volgen. Salter situeert zijn verhalen voornamelijk in de hoogste klassen van de grote steden van Amerika, en de geur van zwarte zijde hangt over ieder drama.

zoeken in:
4,0
Sai
Ieder verhaal eindigt met een nogal overdramatische climax, maar oh tjees, wat bevat dit boekje een heerlijk half-erotische sfeer. Favoriete verhalen: Such Fun en Last Night.

avatar van Slainte_Mhath
2,5
10 korte verhalen over liefde. Bangkok en Laatste Nacht vond ik goed . De rest kon me niet echt bekoren.

avatar van Theunis
4,0
Opnieuw een prima ervaring met het lezen van Salter. Na Light Years en Dusk mijn derde Salter, de tweede verhalenbundel. Het grote thema van Salter blijkt opnieuw de mislukking van de liefde, of beter: de onmogelijkheid van de oneindige liefde. In ieder verhaal is er een minnaar of zijn de relaties mislukt of staan te mislukken. Er springt niet echt een verhaal bovenuit. Alle verhalen zijn degelijk, goed geschreven. Een mooie bundel korte verhalen om iets van de kracht van Salter te leren kennen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:59 uur

geplaatst: vandaag om 12:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.