menu

The Mammoth Hunters - Jean M. Auel (1985)

Alternatieve titels: De Mammoetjagers | Earth's Children #3 | De Aardkinderen #3

mijn stem
3,49 (59)
59 stemmen

Engels
Avontuur / Fantasy

734 pagina's
Eerste druk: Crown, New York (Verenigde Staten)

Ayla en Jondalar sluiten zich aan bij de stam van de Mamutiërs, de mammoetjagers. Ze worden gastvrij opgenomen. Dankzij Ayla's kennis van kruidenleer en heelkunde vindt zij snel haar draai in het stamleven. Op een ander vlak is het leven echter niet zo eenvoudig. Ze ontmoet de fascinerende meesterbeeldhouwer Ranec, tot wie zij zich sterk voelt aangetrokken. Voor wie zal zij kiezen, de vertrouwde maar jaloerse Jondalar, of de aantrekkelijke Ranec?

zoeken in:
4,0
Waardig vervolg op de twee briljante voorgaande delen. In het midden van het boek, waar het winter is in het Leeuwenkamp, is het verhaal overbodig langdradig, deels omdat er weinig gebeurd, maar vooral omdat de interessante beschrijvingen van Auel grotendeels missen in dit deel van het boek en het meer een liefdesroman is geworden. Het einde van het verhaal, waar Ayla uiteindelijk toch kiest om met Jondalar mee te gaan naar de Zelandoniers was een opluchting waar goed naartoe is geschreven door Auel. Er wordt bij de lezer, ieder geval bij mij, namelijk grote ergernis opgewekt door de situatie tussen Ayla en Jondalar. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat beide niet bij de mammoetjagers blijven, daar was niet nog een nieuw boek voor weggelegd, denk ik. Ik ben benieuwd naar het volgende deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:20 uur

geplaatst: vandaag om 19:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.