menu

Immortality Inc. - Robert Sheckley (1959)

Alternatieve titels: N.V. Onsterfelijkheid | Time Killer

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Sciencefiction

190 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

Toen Thomas Blaine naderhand nadacht over de manier waarop hij was gestorven, vond hij het jammer dat het zo'n banale dood geweest was. Maar tegelijkertijd herinnerde hij zich dat een avontuurlijke dood niet bij zijn karakter gepast zou hebben. Natuurlijk, hij was voorbestemd om te sterven op deze snelle, banale, pijnloze manier; in zijn jeugd waren er al vage aanwijzingen in die richting geweest en toen hij dertig was, was het een onomstotelijke zekerheid geworden. Maar hoe men ook sterft - op wat voor manier dat ook gebeurt - het is en blijft de belangrijkste gebeurtenis in iemands leven. Blaine bedacht dat hij de waarheid moest weten over die minuten, die laatste kostbare seconden toen de dood hem opwachtte op een donkere autoweg in New Jersey. Was er een waarschuwing geweest, een voorteken? Wat had hij gedaan of nagelaten? Wat had hij gedacht? Die laatste seconden waren van het allergrootste belang. Hoe was hij gestorven?

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Heerlijke trip met een aantal onvergetelijke scènes waaronder de passages die me meteen deden denken aan Surviving the Game (1994). Ook Futurama en Freejack hebben inspiratie uit dit verhaal gehaald.

Sheckley bevalt me bijzonder goed ben ik vorig jaar middels zijn eerste verhalenbundels achter gekomen en ook dit boek wist me weer te boeien en vermaken.

Qua personages blijft het allemaal wat vlak en echte verdieping hoef je niet te verwachten, maar de ideeën achter de verhalen zijn uitstekend.

Fijn eerste boek van 2021. 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 00:11 uur

geplaatst: vandaag om 00:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.