menu

Red Harvest - Dashiell Hammett (1929)

Alternatieve titel: Bloedrode Oogst

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Detective

270 pagina's
Eerste druk: Alfred A. Knopf, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal gaat over het stadje Personville dat geheel in de macht is van gangsters en een corrupte politie en daarom cynisch Poisonville wordt genoemd. Gelukkig is er een man die de gemakkelijkste, maar ook de hardste oplossing weet, de ''Continental Op'', de beste privédetective die er is. Als zijn klant, de enige eerlijke man in de plaats, wordt vermoord, besluit de “Op” de schuldigen te straffen...

zoeken in:
avatar van Raskolnikov
3,0
Een echte noir met een hard boiled detective die in het plaatsje Personville (‘Poisonville’) orde op zaken tracht te stellen. Personville komt over als een soort jaren 20 versie van Sin City, met een bevolking die bestaat uit gangsters, prostituees, mislukte boksers, louche bankiers en corrupte politie. Zo gestileerd als de comics van Frank Miller is Red Harvest haast ook, in dialoog en karakterschetsen. Dat maakt in al zijn platheid een aantrekkelijke leeservaring, maar ook een nogal klinisch gebeuren dat onverschillig laat. Meer dan bij Raymond Chandler lijkt de naamloze (!) protagonist een superdetective die de situatie doorgaans meester is. Dat maakt hem net wat minder innemend dan de meer intuïtief handelende evenknie Philip Marlowe.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:52 uur

geplaatst: vandaag om 13:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.