menu

The Dead Instinct - Jed Rubenfeld (2010)

Alternatieve titel: Doodsinstinct

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Engels
Detective

400 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

New York, 1919. Op Wall Street vindt een serie bomaanslagen plaats, die leidt tot grote angst bij de New-Yorkers en de Amerikaanse regering. Is het het werk van anarchisten? Inspecteur Younger wordt ingeschakeld om de aanslagen te onderzoeken. Hij krijgt adviezen van de beroemde psycho-analist die hem tien jaar eerder ook al te hulp schoot: Sigmund Freud. Freud heeft onlangs een baanbrekende ontdekking gedaan: de mens heeft niet alleen seksuele driften, maar ook een destructieve drijfveer, die de drang naar genot te boven kan gaan: het doodsinstinct. Ofwel, de mens wil niet alleen leven en liefhebben – maar ook doden en sterven. Dit nieuwe inzicht biedt perspectief in Youngers onderzoek – maar het doet hem ook beseffen dat hij met een levensgevaarlijke dader te maken heeft.

zoeken in:
3,5
Omschrijving klopt niet. Younger is niet inspecteur maar arts, zijn vriend is inspecteur. Ze zijn beide wel getuige van de bomaanslag maar Younger zal zich nauwelijks met deze zaak bezighouden. Hij reist een dame na waar hij op verliefd is maar die zich heeft verloofd ondanks dat zij ook verliefd is op Younger. Met die kwestie zal Freud zich ook bezighouden want hij is een goede bekende van Younger.
Wel komen de lijnen van beide verhalen bijelkaar en vindt de finale in New York plaats.
Prima boek, korte alinea's en goed leesbaar. Er wordt niet al te diep ingegaan op de beschouwingen van Freud.
Rubenfeld schrijft met mooie volzinnen, al is het nog zeker geen Le Carré.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:16 uur

geplaatst: vandaag om 14:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.