menu

On Beauty - Zadie Smith (2005)

Alternatieve titel: Over Schoonheid

mijn stem
3,82 (22)
22 stemmen

Engels
Psychologisch

446 pagina's
Eerste druk: Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De Engelsman Howard Belsey is hoogleraar aan een Amerikaanse universiteit. Hij werkt al jaren aan een boek over Rembrandt, dat hij waarschijnlijk nooit zal voltooien. Nadat Howard een desastreuze affaire heeft gehad met een collega, vertrekt zijn oudste zoon Jerome naar Engeland. Jerome verloochent zijn vader door te gaan werken voor diens aartsrivaal, de conservatieve academicus Monty Kipps, die bovendien aanzienlijk succesvoller is dan Howard. De situatie wordt ondraaglijk wanneer zijn vrouw achter zijn overspel komt en Jerome verliefd wordt op Kipps' mooie, maar wispelturige dochter.

zoeken in:
4,5
Prachtige roman die niemand ongeroerd kan laten.

De Karakters zijn zo sterk neergezet dat je je (bijna) een deel van het gezin gaat voelen.

Misschien is het omdat ikzelf half Indisch ben dat deze roman me zo aangreep.

De kinderen van het gezin voelen zich allemaal op de een of andere manier tot de "andere eigen soort" aangetrokken om zodoende hun eigen identiteit te ontdekken.

Ze ontdekken dat het toch allemaal gewoon maar mensen zijn, met een andere culturele achtergrond weliswaar, maar met dezelfde goede en ook slechte eigenschappen...

Ammaniti en Smith zijn mijn persoonlijke topfavorieten in de huidige generatie schrijvers.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:56 uur

geplaatst: vandaag om 02:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.