menu

Mitt Liv - Max Manus (1995)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Noors (Bokmål)
Autobiografisch

397 pagina's
Eerste druk: N.W. Damm & Søn, Oslo (Noorwegen)

Het levensverhaal van de Noorse verzetsheld Max Manus (Maximo Guillermo Manus). Zowel de jeugdjaren voor de tweede wereldoorlog, de verzetsactiviteiten tijdens de oorlog en de verdere carrière tot op 80 jarige leeftijd komen aan bod.

zoeken in:
3,5
Iemand van boven de 80 die het verhaal van z'n lever vertelt, zo hoort een autobiografie te zijn. Avontuurlijk, meeslepend, spannend, en natuurlijk veel beter dan de film (die ook goed is!). vlot leesbaar, snel opeenvolgende actie, onwaarschijnlijke verhalen, ... . Dat allemaal op voorwaarde dan dat je de laatste 100 bladzijden (het gedeelte na de oorlog) buiten beschouwing laat. Ok, het is een autobiografie, maar zo interessant was het nadien toch niet meer. Hij krijgt met de leeftijd zelfs wat lichte rechtse trekjes. Max Manus, wat een held, wat een leven!

Gast
geplaatst: vandaag om 02:09 uur

geplaatst: vandaag om 02:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.