menu

De Hond met de Blauwe Tong - Jan Wolkers (1964)

mijn stem
3,38 (37)
37 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch

192 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Vijf verhalen die een gruwelijke dood als onderwerp hebben. In "De Achtste Plaag" steekt de ik-figuur op paaszondagmorgen zijn deel in een oude leghen. Het arme dier overleeft het niet. In een later verhaal: "De Wet op het Kleinbedrijf" jagen de ik en zijn kornuiten een geesteszieke man de dood in. Dan het titelverhaal. De hond met de blauwe tong is een zwarte chowchow. Hij woont in een donker bos, en als een kind iets slechts gedaan heeft dan komt hij eruit te voorschijn en gaat er heen.

zoeken in:
avatar van ANDREO
3,0
He is een hele tijdgeleden dat ik deze verhalenbundel gelezen heb, maar de beklemmende sfeer die er vanuit ging zal ik nooit vergeten.
Heel sterke maar ook iets sterkere verhalen!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:19 uur

geplaatst: vandaag om 23:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.