menu

La Vida Privada de los Árboles - Alejandro Zambra (2007)

Alternatieve titel: Het Verborgen Leven van Bomen

mijn stem
3,64 (7)
7 stemmen

Spaans
Psychologisch

128 pagina's
Eerste druk: Anagrama, Barcelona (Spanje)

Julián is een literatuurdocent die samenwoont met Verónica en haar dochter Daniela. Op een avond komt Verónica niet terug van haar tekencursus. Tijdens de nacht die volgt blikt Julián terug op zijn leven en kijkt hij vooruit naar een toekomst waarin Verónica en Juliana geen deel meer zullen uitmaken van zijn leven.

zoeken in:
avatar van thomzi50
3,5
Tja, mooi geschreven, begint intrigerend, maar heeft uiteindelijk meer weg van een langgerekt, plotloos essay dan een roman - het verhaal glipt weg, mondt uit in niets, er zijn steeds minder scènes, en hoewel de overpeinzingen interessant zijn en Zambra héél fijn schrijft, is het toch te karig om echt te beklijven.

Interessante schrijver, maar het wordt tijd dat hij zich eens aan een grotere roman gaat wagen, met iets meer plot en ontwikkeling.

avatar van Pythia
4,0
"Het verborgen leven van bomen" slaat op de verhalen die Julián 's avonds voor het slapengaan vertelt aan zijn stiefdochter Daniela. Je kunt fantaseren over wat bomen 's nachts met elkaar bespreken, wat er in ze omgaat, maar je kunt het niet wéten. Zo weet Julian ook niet wat er in Verónica omgaat, of wat er met haar gebeurd is als zij niet thuiskomt na een avondcursus. Volgens de schrijver zal het boek pas eindigen als er duidelijkheid is. Die duidelijkheid blijk je zelf te moeten invullen, want het boek stopt als de nacht voorbij is.
Mooi ingetogen vertelde overpeinzingen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:43 uur

geplaatst: vandaag om 07:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.