menu

Opnieuw en Opnieuw en Opnieuw - Joost Vandecasteele (2010)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Toekomst

312 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

In het gewelddadige Neo-Sparta speelt zich een haat-liefdeverhouding af tussen Penny en Alex. Hij is een held in het politiekorps. Zij is een ex-hoer, opgeklommen tot rebellenleidster. Ooit waren ze minnaars, nu zijn ze elkaars perfecte vijand op het kleinste strijdtoneel ooit, een hotelkamer, ver weg van de stadsoorlog die ze zelf in gang hebben gezet. Tot zij verdwijnt en hem achterlaat met een allesverterende obsessie. In zijn jarenlange zoektocht naar haar die hem herleidt tot een schim wiens morele normen ernstig vervaagd zijn, wordt hij geconfronteerd met extreem verwaarloosde ex-prostituees, een subcultuur van misfits, die zichzelf de Nieuwe Nuttelozen noemen, en een tienermeisje dat al jaren niet meer kan slapen en daardoor de gave der helderziendheid ontwikkelt. Gevangen in een neerwaartse spiraal van paranoia en geweld neemt de politiechef beslissingen die hem zijn werk, status en mentale gezondheid kosten, maar die leiden naar een ultieme confrontatie. Een finale veldslag tussen twee halfgoden in de buitenwijken van de moeder der metropolissen.

zoeken in:
Ik heb dit boek na pakweg 50 bladzijden weggelegd. Dat is me al lang niet meer overkomen, en ik heb dus ook niet gequoteerd.

De reden is dat ik het gevoel had een nieuwe verhaal uit de bundel "Hoe de wereld..." aan het lezen was, maar dan van 300 pagina's ipv. 20. En dat werd te vervelend, saai, voorspelbaar, en donker voor mij.

avatar van Abubakari
2,5
Net als in Bella en "Hoe de wereld..." veel mooie futuristische vondsten over hoe de mens telkens gekker wordt, maar ook minder sterk dan in die andere twee boeken die ik van hem las. Komt nog bij dat het verhaal in dit boek mij maar zeer matig wist te boeien. Een verrassing, maar geen positieve. Opnieuw en opnieuw en opnieuw is een tegenvaller na de vorige twee Joost VDC boeken die ik erg te gek vond.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.