menu

Plainsong - Kent Haruf (1999)

Alternatieve titel: Het Lied van de Vlakten

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels / Nederlands
Streek/Familie

299 pagina's
Eerste druk: Alfred A. Knopf, New York (Verenigde Staten)

Een leraar uit het plaatste Holt, Colorado, staat alleen voor de opvoeding van zijn twee zoontjes. Hun moeder is in een depressie geraakt en vervolgens helemaal uit hun leven verdwenen. In datzelfde stadje wordt een tienermeisje door haar moeder het huis uit gezet omdat ze zwanger is. Ze vindt onderdak bij twee oudere vrijgezellen die aan de rand van de stad en boerenbedrijf leiden. De levens van deze mensen verstrengelen zich en er ontstaat en nieuwe, merkwaardige familie.

zoeken in:
4,5
Een boek dat qua stijl sterk doet denken aan John William's Stoner. Op het oog gebeurd er zo weinig tot niets en lijkt het een allerdaagse vertelling. Maar in zijn allerdaagsheid is Plainsong even mooi als Stoner. Een vader die opkomt voor zijn zonen, twee vrijgezelle broers die onbeholpen gesprekken voeren met een 17-jarig meisje. Het gaat over niks, maar meteen ook over alles. Erg mooi.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:16 uur

geplaatst: vandaag om 11:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.