menu

Alistair MacLean's Night Watch - Alastair MacNeill (1989)

Alternatieve titel: Alistair MacLean's Nachtwacht

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

282 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Alle veiligheidsmaatregelen ten spijt is de Nachtwacht, het pronkstuk van het Amsterdamse Rijksmuseum, tijdens zijn tournee langs ’s werelds grootste musea, verwisseld voor een vervalsing. De UNACO, de geheime anti-misdaadorganisatie van de Verenigde Naties, krijgt tot taak het gestolen meesterwerk en de misdadigers die dit op hun kerfstok hebben, boven water te krijgen. Agenten Graham, Whitlock en Carver volgen de route die het doek heeft afgelegd en komen stap voor stap dichter bij de oplossing van de misdaad, maar het laatste stukje van de puzzel lijkt onvindbaar...

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,5
Dit was lang het enige boekje dat ik van deze auteur nog niet had gelezen en ook nergens vond, maar bij toeval was er uitverkoop in een bibliotheek en heb ik dit op de kop kunnen tikken.

Het verhaal is erg onderhoudend en haalt over de hele lijn een constant niveau. Iets jammer is dat MacNeill het niet kan nalaten om wat aan de hoofdpersonages te sleutelen, maar dat stoort nooit echt.

3,0
Een wat onevenwichtig boek. De anti-misdaadorganisatie Unaco wordt geconfronteerd met een gijzeling in Libië en de diefstal van de Nachtwacht, waarbij onduidelijk is waar en wanneer dit schilderij door een vervalsing werd vervangen en waar het origineel terecht gekomen is. De gijzeling in Libië krijgt al gauw minder aandacht in dit verhaal. En dan is het dus een onderhoudend detectiveverhaal waarbij de penoze in Amsterdam een voorname plaats inneemt. Verderop in het boek verplaatsen de handelingen zich naar Rio in Brazilië. Dan wordt het spannender, maar tegelijk ook chaotischer. Spionage en contraspionage nemen het dan tegen elkaar op. De hoeveelheid gebruikten wapens is dan ongekend groot. En de onwaarschijnlijkheden nemen toe.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:06 uur

geplaatst: vandaag om 07:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.