menu

Brandende Liefde - Jan Wolkers (1981)

mijn stem
3,25 (55)
55 stemmen

Nederlands
Romantiek

247 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Een student aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam krijgt Franse les van mademoiselle Bonnema. Deze les is gratis, maar haar studenten moeten in ruil daarvoor allerlei klusjes opknappen in haar huis. De oude vader van mademoiselle Bonnema, die bij de ongetrouwde vrouw op zolder woont, lijdt aan de ziekte van Parkinson. In het huis woont ook een violist met zijn beeldschone vrouw Anna.

zoeken in:
Louis2703
Ik vond er niks aan, saai boek, saai verteld en rare fantasieën. Raar en vreemd dat zijn de beste woorden voor dit boek.

avatar van Jasper
4,0
Dit boek staat in de Flop 100 - wat een flop! Dit is één van de meest aandoenlijke en komische romans uit de Nederlandse literatuur. Wat mij erg is bijgebleven is de onbezonnen sfeer uit het boek, de ode aan de (vrije?) liefde. In zekere zin is het boek daarmee sfeervoller dan het alom geprezen 'Turks Fruit', dit boek is alleen wat minder dramatisch.

avatar van Thomas83
3,5
Een plek in de Flop-100 verdient dit boek zeker niet. Het is zelfs een vrij aardig boek vind ik. Ik heb er nog net 3.5* voor over. Al twijfelde ik serieus. Sinds het boek is verfilmd met Peter Jan Rens in de rol van de geile kunststudent (bah) is het verhaal voor mij toch een beetje verpest. Als ik er aan terugdenk moet ik nu ook steeds aan Meneer Kaktus denken.

avatar van prometida
3,5
ik vind het ook niet hoor, in de Flop-100. Komop. Ik vond het een goed boek, aandoenlijk ook ja.

avatar van vijfhonderd
3,5
Bizarre fantasiën, leuk om te lezen en je wordt als lezer aardig meegevoerd, al is het verhaal een beetje vlak. Mijn eerste van Wolkers; zal me zeker niet tegenhouden er nog een te lezen.

avatar van Abubakari
3,5
Leuk boek, maar van de boeken die ik van Jan Wolkers Las vond ik dit het minst leuke boek.

avatar van mjk87
3,0
Aardige Wolkers wel. Opvallend en knap ook hoezeer dit boek eigenlijk maar op 1 locatie speelt, op enkele korte stukjes na. Het boekje begint wel leuk, met fijne personages en de onderlinge verhoudingen zijn wel geinig. Ergens is dit enorm kneuterig. Maar als alle pionnen zijn gezet doet Wolkers er in het tweede deel weinig mee. Dan kabbelt het wat voort en gebeurt er nu en dan nog wel wat, maar lijkt het boek niet echt ergens heen te gaan en weet het boekje steeds minder te boeien. Maar al met al is het wel goed leesbaar en nog wel voldoende. 3,0*.

3,5
Prettige artistieke sfeer en bijzondere, soms surrealistische karakters en situaties (paar keer om moeten lachen). Fijn beeldend taalgebruik. Het plot is daarentegen wel wat mager en het eindigt niet heel verrassend. Nipte 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.