menu

Gitte - Kristien Hemmerechts (2011)

mijn stem
3,75 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

319 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Gitte woont met haar ouders en broers op een heuvel buiten het dorp. Hun tuin grenst aan een bos, waar haar overgrootvader Lionel door stropers is vermoord. Over de moord doen tientallen jaren later in het dorp nog steeds verhalen de ronde. Het gezin leeft in paradijselijke onschuld, tot de oudste zoon Woud waanbeelden krijgt over het verleden. Gitte voelt dat er iets verzwegen wordt en probeert haar eigen weg te gaan. Ze stort zich in amoureuze avonturen waarvan ze het gevaar niet overziet en de afloop niet kent. Maar telkens opnieuw stuit ze op sporen van het verborgen verleden, dat haar lokt én benauwt

zoeken in:
4,0
Duidelijk is dat Hemmerechts goed kan schrijven. Ze voert hier personen op, elk met een eigen verleden en een familiegeschiedenis. In dit geval het gezin Vandenavenne-Ghyssels met hun drie kinderen Woud, Onno en Gitte. Alle gezinsleden zijn naar onze maatstaven 'vreemd', beter gezegd onmachtig met hun verleden en heden terecht te komen. In het eerste gedeelte van het boek val je wat betreft de gebeurtenissen van de ene verrassing in de andere. Daarna stabiliseren zaken zich enigszins, d.w.z. zijn er geen grotere verrassingen meer, tot aan de climax die het verleden blootlegt. Geen 'leuk' boek om te lezen, maar wel interessant om kennis te maken met dit gezin en deze samenleving die te extreem lijkt om echt te bestaan. Aan het eind bleef ik zitten met de vraag hoe het verder zou gaan met de ik-persoon uit het verhaal, met Gitte.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:39 uur

geplaatst: vandaag om 06:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.