menu

Journal Nr. 64 - Jussi Adler-Olsen (2010)

Alternatieve titels: Dossier 64 | Afdeling Q #4

mijn stem
3,85 (56)
56 stemmen

Deens
Thriller

448 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Deel 4 van de Serie Q. Terwijl Carl Mørck persoonlijke problemen ervaart met betrekking tot een moordzaak, zorgt een geweldpleging in Kopenhagen ervoor dat zijn koppige assistente Rose gaat graven in de dossiers van de prostituee Rita Nielsen - een map uit een stapel van in de ijskast gezette zaken in de kelder van het hoofdbureau van de politie. Wanneer Carl en Assad worden gedwongen de zaak op zich te nemen, komen verdachte aanwijzingen boven water die leiden naar een geïsoleerd eiland waar de regering vroeger vrouwen van lichte zeden naartoe deporteerde en aan hun lot overliet. Voor sommigen betekende dit eindeloos machtsmisbruik, voor anderen was het de hel op aarde. Al snel zijn Carl en zijn collega's weer betrokken.

zoeken in:
4,0
Beste deel uit de Q reeks tot nog toe. Als lezer heb je bij Adler-Olsen altijd vrij snel door hoe de vork in de steel zit. Dat kan een nadeel zijn voor de spanningboog. In dit deel is het verhaal zo pakkend en soms schokkend en zijn de personages zo goed uitgediept, dat je volledig "mee" gaat. De wending op het einde is aardig gevonden. in eerder geval beter dan de standaard "shoot-out" zoals in de meeste thrillers. ****

avatar van Donkerwoud
3,0
Een soort Deense variant op Cold Case, maar dan met een iets meer dynamisch plot. Het leest lekker weg en biedt enkele schokkende verrassingen aan het einde. Toch vond ik de hoofdpersonages te doorsnee om hier echt van onder de indruk te raken.

4,0
Heerlijke boeken, hoop dat er nog veel meer volgen van de Q reeks

avatar van Tiny79
3,5
Een heel goed boek. Ik kwam er eerst niet zo goed in, wat ik bij zijn andere boeken niet had. Maar na de eerste hobbel te hebben gelezen, kon ik niet meer stoppen. Het werd steeds spannender.

avatar van annemieke09
4,0
Leuk boek. Toch weer een verrassend plot. Sommige passages een beetje saai en dan zit je echt op spanning te wachten....zo van....wanneer gebeurt er nu weer eens wat...toch met 4 sterren gewaardeerd, omdat het makkelijk en vlotjes weg leest....

avatar van AmazingPP
4,0
Ik heb net "Dossier 64" van Jussi Adler-Olsen uitgelezen. Het is het vierde deel in de serie Q en de eerste drie boeken heb ik echt verslonden. Dit vierde deel vond ik wat minder toegankelijker, ik had moeite om in het verhaal te komen. Toch volgehouden en naarmate het boek vorderde werd het ook steeds spannender. De ontknoping is op zijn zachts gezegd gewoonweg geweldig. Goed boek. Vier sterren uit vijf.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:40 uur

geplaatst: vandaag om 20:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.