menu

Doem Dada - Bill Mensema (2008)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

395 pagina's
Eerste druk: Passage, Groningen (Nederland)

Begin jaren ‘80 kraakte Nederland onder de gevolgen van een recessie. Er was woningnood en werkloosheid. Somberheid en doemdenken waren troef, zoals men onder meer in de muziek van Joy Division kon terughoren. 'Doem Dada' speelt in die periode en gaat over twee vrienden die in de grote stad en in het leven zelf hun weg trachten te vinden. Ook al is er een bare winter over het land gevallen, toch gaat het vooral over de mooie kanten van het leven: over vriendschap, over muziek en over inspiratie. De hoofdpersoon in de roman beweegt zich tussen een studie die hem zwaar valt en het jongerencentrum Vera, waar bands als U2, The Sound en Nick Cave & The Birthday Party optreden. Op die plek verzamelen zich artistiekelingen van divers pluimage, onder wie een zonderlinge muzikant die hem uiteindelijke een voorstel doet dat hij niet kan weigeren.

zoeken in:
avatar van lebowski
3,5
Met veel verve en humor geschreven sfeerimpressie van het Groningen van de jaren tachtig, in een originele stijl opgetekend door de zanger van Crimes of Nature, rond 1985 de huisband van Concertzaal Vera. Met name leuk voor hen die toen in Groningen woonden, bladzijde na bladzijde herkenning en een glimlach. Voor anderen wellicht minder interessant. 3,5*

avatar van Djordjie
3,5
Ook voor de jongere generatie, die nog wel eens een concert bezoekt in Vera is het leuk om te lezen. Geeft inderdaad een goede sfeerimpressie van de "punkscene" in de eighties.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:06 uur

geplaatst: vandaag om 16:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.