menu

Help, Ik Heb Mijn Vrouw Zwanger Gemaakt! - Kluun (2004)

mijn stem
2,84 (25)
25 stemmen

Nederlands
Humoristisch

144 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha echt bestaande woorden? En hoe zit het met de seks?

zoeken in:
avatar van Fets
1,0
Nationaal beroeps-schuinsmarcheerder Kluun komt met een 'handig' boekje. We kunnen hier het wel en wee lezen van de aanstaande vader.

Kluun manoeuvreert zich in de rol van kwetsbare partner. 'Kijk eens wat een ellende ik meemaak! Beste mede-mannen ik voel met jullie mee.'
De beschreven situaties zijn feitelijk juist, maar treffen mij totaal niet. Demagogisch, quasi-verbolgen en uitgemolken zijn voor mij een paar toepassende woorden.
Als je je dan toch verdrongen voelt, pas dan een zwaar cynische vorm van humor toe.

Het boek waarvan ik wou dat het door Nico Dijkshoorn of Herman Brusselmans was geschreven!

avatar van the Cheshire cat
Kluun, Kluun, Kluun, wat ben je toch een jankerd!

1,5
Nu mijn vrouw en ik wereldkundig hebben gemaakt dat er in huize RuudC een kleine op komst is, kan ik er ook voor uitkomen dit boekje gelezen te hebben. De directe familie is namelijk al weken op de hoogte en hoewel mijn schoongrootmoeder het goed bedoelde, kreeg ik dit duivelswerkje.

Ik sluit me hier vooral aan bij Fets. Ondergetekende heeft geen hoge pet op van Kluun (en ook niet van alle "BN'ers" die vanwege de verkeerde redenen te vaak op tv te zien zijn. Ik behoor ook niet tot het clubje mannen dat iedere gelegenheid aangrijpt om op overdreven en misplaatste wijze hun mannelijkheid moeten benadrukken. Je hebt er verschillende en Kluun valt duidelijk onder de subcategorie zuipende voetballiefhebber. Het wordt in dit boekje al heel snel vervelend dat hij zichzelf ziet als de rationele en egoïstische vent, terwijl zijn vrouw afgeschilderd wordt als losgeslagen brok hormonen dat extreem gefocust is op de kleine. Het machogelul neemt halverwege wel flink wat af en ik moet toegeven dat de zelfspot (steeds wordt er geschreven over de zoon in uitvoering, terwijl hij een meisje krijgt) in Kluuns voordeel werkt. De toegevoegde columns aan het einde, hadden daarentegen rustig in de vergetelheid kunnen blijven.

Dit had inderdaad leuk kunnen zijn, maar dan had een andere schrijver het onderwerp moeten aankaarten.

avatar van Vonneke_Legrand
1,0
Ik had dit boekje voor mijn vriend gekocht ter voorbereiding op de komst van ons kind, maar de lieve schat is niet echt een boekenwurm. Toen ik eigenlijk alles al gelezen had over zwangerschap en bevallen heb ik voor de grap dit boek ook nog eens open geslagen, maar ik merkte al gauw dat ik duidelijk niet tot de doelgroep hoorde. Ik heb hem ook niet eens uitgelezen...

avatar van Jason82
Vonneke_Legrand schreef:
Ik had dit boekje voor mijn vriend gekocht ter voorbereiding op de komst van ons kind, maar de lieve schat is niet echt een boekenwurm. Toen ik eigenlijk alles al gelezen had over zwangerschap en bevallen heb ik voor de grap dit boek ook nog eens open geslagen, maar ik merkte al gauw dat ik duidelijk niet tot de doelgroep hoorde. Ik heb hem ook niet eens uitgelezen...

Ik heb het ook ooit gelezen rond de komst van onze oudste dochter in 2013 en kan me een soortgelijk gevoel herinneren. Het boek van Bastiaan Ragas vond ik veel leuker (Maar je krijgt er heel veel voor terug, zeg ik even uit mijn hoofd).

avatar van arnoldusk
3,5
Zo erg als hierboven wordt gemeld is het allemaal ook weer niet.
Hij verwoord het allemaal bovengemiddeld grappig (met erg veel voetbalmetaforen, dat wel) en houdt ondertussen toch pas op de plaats en geeft de (aanstaande) moeder alle lof die ze verdiend.
Enfin, mijn vriendin gaf toch aan dat ze 'die Kluun niet vertrouwt'. Derhalve maar snel uitgelezen en weer verder, haha.

1,5
Nu mijn vriendin ook zwanger is, heb ik dit boekje van iemand cadeau gekregen.... enorm bedankt daarvoor .

Deze schrijver doet te opvallend zijn best om grappig te zijn maar slaagt hier eigenlijk totaal niet in. Het helpt dan ook niet dat de situaties die hij schetst totaal niet stroken met de werkelijkheid die ik nu meemaak. Mijn vriendin is totaal niet bezeten door de duivel, zoals Kluun je probeert wijs te maken over zwangere vrouwen. Je hebt dus geen klote aan dit boekje, niet ter educatie, en al helemaal niet ter vermaak.

avatar van Abubakari
Dit boek kwam uit in het jaar tussen de geboorte van mijn eerste en tweede dochter. Niemand is op het idee gekomen mij dit boek te geven, al zou het wel een originele manier zijn om een vriendschap te beeindigen of een punt achter een relatie te zetten.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:34 uur

geplaatst: vandaag om 08:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.