menu

Love Is a Dog from Hell - Charles Bukowski (1977)

mijn stem
4,09 (11)
11 stemmen

Engels
Gedichtenbundel
Psychologisch / Sociaal

312 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

'Love is a Dog from Hell' bundelt de gedichten van Bukowski die tussen '74 en '77 verschenen in underground tijdschriften. In sobere stijl beschrijft hij zijn klassieke thematiek: vrouwen, seks, eenzaamheid, alcohol, de zelfkant en het schrijven zelf. De gedichten kennen vaak een laag cynische humor om de ellende wat dragelijker te maken, maar zijn vaak net zo goed droog-komische observaties: "ze hebben geleerd niet om te gaan met zulke oude hengsten."

zoeken in:
Bukowski neemt de poëzie in zeer vrije prozaïsche vorm en laat hem evenzeer gekentekend zijn als zijn proza. Doorspekt van rauw realisme en bittere melancholie brengt hij datgene wat je exact zou verwachten: vrouwen, drank, gokken, seks, ...

Wederom op zulk een ogenschijnlijk makkelijke en natuurlijke manier dat het onevenaarbaar is.

avatar van slowgaze
4,5
Dit is trouwens echt een heel, heel goede gedichtenbundel. Wat Bukowski doet lijkt heel eenvoudig, maar het steekt heel goed in elkaar. Heb laatst deze bundel weer op verschillend bladzijden opengeslagen en keer op keer een memorabel gedicht. Technisch niet al te sterk, maar wat een zeggingskracht verdomme.

avatar van Snuifdoos
Dit is natuurlijk een epische bundel.

Rauwe liefhebberij zonder opsmuk of oeverloos gekwijl straight van de straat.

De realness.

Titel plus artwork is beautiful kunstwerk blij met dit juweel in mijn collectie.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.