menu

Where Rainbows End - Cecelia Ahern (2004)

Alternatieve titels: Voor Altijd | Rosie Dunne | Love, Rosie

mijn stem
3,56 (9)
9 stemmen

Engels
Romantiek

592 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Rosie besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is, zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen. Maar het loopt anders. Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen om voor haar dochtertje te kunnen zorgen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt. Hun magische band houdt hen op de been tijdens alle ups en downs in hun bestaan, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren en kilometers _ en nieuwe relaties _ zal overleven. In Rosies achterhoofd speelt altijd de vraag of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden dan goede vrienden. Misverstanden, omstandigheden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?

zoeken in:
avatar van Marijke
4,5
Ben in de midden van dit boek en alhoewel je zou denken dat een boek compleet geschreven als brieven, emails en chatgesprekken tussen de hoofdpersonages helemaal niet kan boeien...ik heb al luidop zitten lachen, of stilletjes gniffelen op de trein op weg naar 't werk..wat een heerlijke manier om te onstpannen.

2,5
Bij het lezen van de eerste bladzijde, dacht ik 'O jammer, het boek bestaat uit brieven en emails'. 'Gewone' romans in de ik-vorm geschreven hebben wat dat betreft meer mijn voorkeur. Na het lezen van dit boek, heb ik hier toch een andere kijk op gekregen. Wel ben ik nog steeds van mening dat je je beter kunt inleven in een verhaal wat in de ik-vorm geschreven is, maar Cecelia Ahern heeft mij toch zeer weten te boeien met haar roman. Na het eerste hoofdstuk kon ik het boek niet meer weg leggen. De brieven en emails zijn zo geschreven, dat je toch het idee hebt deel uit te maken van Rosie’s leven.
Het boek gaat over de zeer hechte vriendschap tussen Rosie en Alex. Al sinds hun vijfde jaar zijn ze onafscheidelijk. Vlak voor hun eindexamen verhuist Alex met zijn ouders naar Boston, omdat zijn vader daar een nieuwe baan heeft gevonden. Als Alex zijn belofte, door vliegvertraging niet na kan komen om met Rosie naar het eindbal in Dublin te gaan, verandert het leven van Rosie drastisch. Ze raakt zwanger van de jongen die ze alleen maar uit wraak mee nam naar het eindbal. Zullen Alex en Rosie ooit weer bij elkaar komen?
Dat laatste is ook de reden waarom je niet kunt stoppen met lezen. Ze belanden steeds weer in een andere hachelijke situatie, waardoor het echt onmogelijk lijkt om die twee ooit bij elkaar te krijgen. Omdat het boek een tijdspanne van 45 jaar beslaat, zijn sommige belangrijke momenten in het boek nogal kort omschreven, dat vind ik een beetje jammer. Daarentegen leest het boek wel heel vlot weg en blijft het spannend. Het is met recht een echte chicklit. Heerlijk romantisch leesvoer.

ik heb betere boeken gelzen dus 2,5 sterre

avatar van Dee-e
Dit boek, waar ik nu in bezig ben, is even wennen in het begin. Er komen alleen mailtjes, brieven en sms'jes in voor. Doordat de hoofdpersonen en erg open band naar elkaar toe hebben, ontstaat er een mooi maar ook ontroerend liefdesverhaal. Een verhaal dat niets nieuws is en misschien standaard is te noemen. Maar de aparte stijl maakt het interessant. Sowieso vind ik verhalen in meervoudig perspectief altijd het leukst. Als één persoon aan het woord is, ben ik vaak toch wel sceptisch.. Maar dit is leuk en heerlijk voor tussendoor. Voor je het weet ben je er weer doorheen, iets dat me vandaag nog wel zal overkomen.

Het verhaal gaat over Rosie en Alex. Zij zijn al vanaf hun vierde levensjaar vrienden en kunnen dan ook echt niet zonder elkaar. Het verhaal beslaat heel wat jaren en dat vind ik soms wel jammer. Voor je het weet zit je weer vier jaar verder in het leven van deze twee mensen. Voor mijn gevoel mis ik dan een hoop. Ze houden van elkaar, dat merk je aan alles wat ze doen en zeggen. Maar het lot bepaalt anders. Rosie wordt zwanger van een andere man en Alex trouwt met een Amerikaanse. Toch blijven ze contact houden en lijkt het geluk ze toch mee te zitten. Maar lijkt dat alleen maar, of wordt het ooit nog werkelijkheid?

1 van de mooiste boeken die ik gelezen heb.
In het begin dacht ik ook: oh neen, allemaal brieven, e-mails, chatsessies.
Maar op den duur let je daar zelf niet op.
Het is zelfs echt leuk om het boek op die manier te lezen.
Een echte aanrader dus!

Gast
geplaatst: vandaag om 19:28 uur

geplaatst: vandaag om 19:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.