menu

Trois Femmes Puissantes - Marie NDiaye (2009)

Alternatieve titel: Drie Sterke Vrouwen

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Frans
Sociaal / Psychologisch

316 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

Drie verhalen, drie vrouwen. Ze heten Norah, Fanta en Khady Demba. Het bezoek aan haar verslonsde Senegalese vader en haar van moord verdachte broer in Dakar confronteert de Parijse advocate Norah, 38 jaar, weer hard met haar geschonden verleden. Een zwaar beroep op haar beheersing, generositeit en zelfinzicht, waarbij zij ook nog eens haar huidige relatie in balans moet zien te houden. Ook de destructieve Rudy Descas uit het tweede verhaal, onderweg langs een met onheilstekenen bebakend traject, gaat gebukt onder een geschonden verleden. Zijn vrouw Fanta, onderwijzeres Frans, vanuit Dakar met man en zoontje naar de trieste Gironde geëmigreerd, dreigt nu vereenzaamd ten onder te gaan. De derde vrouw, de weduwe Khady Demba, al even gezien in het eerste verhaal, wordt door haar schoonfamilie weggestuurd naar nicht Fanta in Frankrijk, maar verdwaalt geheel berooid op een vernederende lijdensweg.

zoeken in:
avatar van JJ_D
Niet uitgelezen en daarom ook geen score. Voor mij een flutboek dat interessante psychologie totaal ontbeert, stilistisch geforceerde trucs hanteert en ofwel voorspelbare (verhaal 3), ofwel ongeloofwaardige (verhaal 1) wendingen voorschotelt. Dat dit de Prix Goncourt gewonnen heeft is kortom een schande.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:52 uur

geplaatst: vandaag om 13:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.