menu

Het Is Niets - Jeroen Brouwers (1993)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

152 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Het is niets: een leefwereld als mozaïek van herinneringen, stemmingen. Ontmoetingen, gesprekken, invallen, leesindrukken en commentaren. De toon van dit boek herinnert aan die van Brouwers' brieven: laconiek, gedreven hilarisch en buitengewoon trefzeker. Niemand anders dan hij kan zo intens over alles schrijven (in het ironisch besef dat dit alles niets is). De Brouwers van dit boekje is, bij alle ernst, speelser en spitsvondiger dan ooit tevoren.

zoeken in:
2,5
Een dun boekje van Brouwers dat ik nog niet kende en waar ik nu heel gemengde gevoelens over heb. De eerste helft bestaat vooral uit geschimp en geroddel over uitgevers en andere schrijvers, met de nodige flauwe woordspelingen. Geen niveau, is dit van de schrijver van het meesterwerk “Cliënt E. Busken”? Naar het einde toe wordt het interessanter, hier staan beschouwingen over liefde en schrijven, die zeer diep graven en waar je als lezer niet omheen kunt. Het boekje als geheel draagt niets bij aan Brouwers’ reputatie, om het beleefd te zeggen.
Als de eerste helft voor mij 1/5 waard is en de tweede 5/5, dan lijkt 2,5/5 mij een redelijk eindcijfer...

Gast
geplaatst: vandaag om 18:30 uur

geplaatst: vandaag om 18:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.