menu

Straff - Birger Baug (2008)

Alternatieve titel: Straf

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

Noors (Bokmål)
Detective

256 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Oslo (Noorwegen)

April 1982. Kris was een stil jongetje zonder vader en zonder vrienden. Dit maakte hem het ideale slachtoffer voor een groepje leeftijdgenoten die hem onderwierpen aan een reeks gruwelijke pesterijen. Kris pleegde zelfmoord. Hij werd niet ouder dan dertien jaar. September 2006. Politie-inspecteur en toegewijde vader Halvor Heming wordt heen en weer geslingerd tussen zijn drukke gezin, zijn werk en zijn eigen verleden wanneer een raadselachtige seriemoordenaar op verschillende plekken in Oslo zijn dodelijke handtekening begint te zetten. Het lijkt erop dat de moordenaar een zorgvuldig patroon volgt. Wie is hij?

zoeken in:
3,5
Pesten op school gebeurt niet alleen in Noorwegen. Ook in ons land zijn er slachtoffers. De pesters hebben niet door welke schade zij aanrichten in iemands leven, want meestal achtervolgt het de slachtoffers nog jaren. Ook in Nederland kozen een paar jonge mensen, die zich geen raad meer wisten voor zelfmoord. In het boek Straf schrijft Birger Baug daar een uitstekende thriller over. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat het slachtoffer Kris overkwam. Die hoofdstukken waren niet fijn om te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:45 uur

geplaatst: vandaag om 15:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.