menu

Schaduwzuster - Simone van der Vlugt (2005)

mijn stem
3,22 (72)
72 stemmen

Nederlands
Thriller

339 pagina's
Eerste druk: Ambo/Anthos Uitgevers, Amsterdam (Nederland)

Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ondanks het begrip en inlevingsvermogen dat ze altijd toont voor haar leerlingen, maakt ze op een dag ook de andere kant van het onderwijs mee; ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan, met aan de ene kant de loyaliteit die ze voelt naar de school toe, en aan de andere kant haar angst voor de bedreigingen die door blijven gaan. Maar wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil diegene gaan?

zoeken in:
1,5
Het begin is veelbelovend, maar het zakt daarna in naar een bedenkelijk niveau, met een zeer clichématig einde

1,5
Dit boek is veel minder goed dan haar vroegere jeugdboeken.
Zeer zwak slot.
Met tegenzin uitgelezen.

2,0
een normaal boek, niet echt een hoogvlieger

*Chrissie*
Goed boek, heb er snel doorheen gelezen. Alleen jammer dat je al aardig in het begint weet dat ze vermoord word, alleen weet je nog niet door wie maar de spanning daarna is niet zo aanwezig. Toch wel een oke boek. 3*

4,0
Erg vermakelijk boek. Ik ben het er mee eens dat het eind ietwat terleurstellend is, maar over het geheel toch absoluut boeiend! 4 verdiende sterren!

3,0
Vond dit zelf ook niet echt een goed boek; verhaal opzich zat wel goed in elkaar; wat me wel stoort in het boek is dat je verhalen van 2 mensen leest...is trouwens steeds meer de trend van nieuwe boeken. Op de een of andere rare manier vind ik het niet fijn lezen.
Vermakelijk zeker, maar staat niet boven aan m'n lijstje!

3.0 * !!

2,5
opzich een mooi boek alleen erg verwarrend dat er verteld word door 2 personen maar,op het eind toch een spannende ontknopping!

avatar van Jolienepientje
3,5
Op zich goed verhaal, maar ik bleef op het eind wel met wat vragen zitten. Waarom heeft Sylvie bijvoorbeeld het pistool van haar stiefvader gestolen? En waarom heeft ze gezegt dat Thomas een relatie met haar heeft? Ik vind het Bilal-incident ook niet goed afgewerkt, ik zou wel willen weten waarom hij haar altijd aanstaarde.

5,0
Zeer goed geschreven verhaal. Simone van der Vlugt bouwt haar verhalen geweldig op, om ze vervolgens tot een spetterend einde te leiden. Een erg spannend boek.

4,0
Ik vond het juist een keer heel leuk om 2 verhalen door elkaar heen te lezen.. Vond het een spannend boek, en wilde hem heel snel uitlezen!
Zeker een aanrader!

2,0
Voor zes euro gekocht bij de Appie. En je weet wat je kunt verwachten en meestal vind ik dit soort boeken heerlijk om te lezen.
Maar dit vond ik bedroevend slecht en ik ben halverwege het boek de pagina's gaan scannen omdat ik het allemaal te langdradig vond.

Zonde.

avatar van Hannahmontana
3,5
goed boek , maar alleen zit je op het einde wel nog met vragen over dat Sylvie-thomas en Bilal gedoe , maar het boek las wel snel...

2,0
Ik heb dit boek gelezen omdat ik me afvraag wat literaire thrillers tot LITERAIRE thrillers maakt. Het antwoord heb ik niet gevonden.

De twee verschillende perspectieven is nog wel leuk gedaan, maar 'toevallig' werd die truc ook gebruikt door Saskia Noort in Nieuwe Buren.

Die paar losse eindjes over Bilal en Sylvie vind ik niet zo erg, dan blijft er tenminste nog iets te fantaseren over. De rest werd duidelijk uitgekauwd.

Maar het meest storend vond ik nog wel alle neuzelgesprekjes en het benoemen van alle dingen die de mensen dragen en eten. En alles was ongelovelijk 'standaard'.

Nee, ik ben geen liefhebber van het genre...

3,0
Nou zat ik eigenlijk tot aan het einde in spanning, maar vond het einde erg tegenvallen, en ook in 2 bladzijdes afgeraffeld, erg zonde. Toch een 3 omdat de rest wel de moeite waard was.

avatar van Vonneke_Legrand
3,5
Goed verhaal met leuke plotwending aan het eind

avatar van Arkan
3,5
Dit is gewoon een goed, vlot leesbaar vakantieboek.
Ontspannend en het verhaal steekt goed in mekaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:15 uur

geplaatst: vandaag om 21:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.