menu

Fear and Loathing in Las Vegas - Hunter S. Thompson (1971)

Alternatieve titel: Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream

mijn stem
4,07 (138)
138 stemmen

Engels
Reis / Psychologisch

204 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Journalist Raoul Duke en zijn advocaat Dr. Gonzo reizen van Los Angeles naar Las Vegas om verslag te doen van een motor-race. Daarnaast willen ze ook genieten van een vakantie. Alles loopt uit de hand door de grote hoeveelheden drugs die ze tot zich nemen.

zoeken in:
avatar van stephan73
4,5
Kende eerst de film, maar ik moet zeggen dat het boek ook ontzettend goed is.. Goed geschreven en zeer komisch!

avatar van Average Guy
Hoe komt het dat er maar zo weing op dit boek is gestemd en dat er maar 1 bericht geplaatst is?De film is werkelijk fantastisch , het zelfde geval bij het boek...?

avatar van Dexter
Aan de stemmen te zien wel. Ik heb hem pas geleend bij de bieb, ik ben ook wel beniewd geworden.

avatar van Floor
Dexter schreef:
Aan de stemmen te zien wel. Ik heb hem pas geleend bij de bieb, ik ben ook wel beniewd geworden.


En beviel het? ik ben ook nieuwsgierig

avatar van DvonGeem
4,5
Het boek is geweldig. het is een uitzondering op de boeken waarvan je de film al hebt gezien in dit geval voegt het juist iets positievs toe.

3,5
Zeer grappig en meeslepend, een moderne schelmenroman.

avatar van lebowski
4,0
Ik heb dit boek gelezen zoals het geschreven is: high speed. Wat een onvergelijkbare stijl had Thompson toen, hoewel ik zijn andere Fear and Loathing nóg beter vind. Die staat niet eens op de site, maak er gelijk werk van.

Zijn andere Fear and Loathing?

avatar van DvonGeem
4,5
Die verkiezingstocht bedoel je uit 1972?

avatar van oldsko0l
Heeft iemand dit boek al gelezen?
Ik zou het willen kopen om op reis mee te nemen.
Het zou een fantastisch boek moeten zijn, maar ik heb nog nooit een engelstalig boek gelezen.. Dus ik vraag me af of dit een moeilijk boek is of wel meevalt

Oke dit is een vrij subjectieve vraag, maar als je het gelezen hebt kan je toch zeggen of het leesbaar is of niet

Mijn kennis van engels is vrij goed (door veel engelstalige fora te bezoeken) maar zoals ik al zei, ik heb nog nooit een boek (buiten een schoolboek) in het engels gelezen.

Dank

Nog een belangrijke vraag,
ik heb even gekeken & zag dat er 2 versies van het boek zijn..
Welke is de beste?

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004002484220&Section=BOOK_EN

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004000597145&Section=BOOK_EN

5,0
Welke de beste is..? Het betreft toch zeker hetzelfde boek. Neem deze zou ik zeggen; lagere prijs, kortere verzendtijd en paperback i.p.v. hardcover. Als je redelijk vloeiend Engels spreekt is het ook geen probleem een boek in het Engels te lezen, alhoewel het niveau per boek uiteraard verschilt.

avatar van oldsko0l
Ben je wel zeker dat het over hetzelfde boek gaat?
Want hier (de link hieronder) staat een paperback met diezelfde foto als de hardcover.
Maar toch wordt er een andere prijs voor gevraagd dan de andere paperback.

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001306957&Section=BOOK_EN

5,0
In alle drie gevallen wordt dezelfde schrijver vermeld.

avatar van oldsko0l
Ja.. maar misschien is een van de boeken een herziene versie of weetikveel?

avatar van DvonGeem
4,5
Het is een heel goed te lezen boek in het Engels. Het is bijna spreektaal.

5,0
Haha, even door een paar hoofdstukjes heen geramd en het is nog stukken hilarischer dan de al oh zo hilarische film zelf.

5,0
Een meesterwerk van een van de beste schrijvers van de 20ste eeuw.
Pure Gonzo journalism.

Het taalgebruik van the Good Doctor is onwaarschijnlijk goed. De situaties waar hij samen met zijn advocaat (wel of niet) in terecht is gekomen zijn volkomen absurd, maar zeker zo hilarisch.

Als je dit boek kunt lezen zonder ook maar één keer te lachen, is er iets mis met je.

Een klassieker die te vaak met de film wordt geassocieerd.

avatar van Aazhyd
4,0
De film citeert geregeld letterlijk uit het boek, zie bijvoorbeeld het eerste hoofdstuk. Hilarisch boek dat makkelijk te lezen is door de flitsende stijl. In het boek wordt meer ingegaan op het centrale thema, de zoektocht naar de Amerikaanse Droom en waar dat misging, dan bij de film.

Muggsy
Prachtig boek dat ik ondertussen meermaals herlezen heb. Wat mij betreft mijn beste aankoop aller tijden. En alhoewel ik ook een fan ben van de film (daar deze redelijk trouw is aan het boek) staat deze toch wel op een niveau hoger. Geweldige one-liners en humor in het algemeen.
The Circus-Circus is what the whole hep world would be doing Saturday night if the Nazis had won the war. This is the sixth Reich. The ground floor is full of gambling tables, like all the other casinos . . . but the place is about four stories high, in the style of a circus tent, and all manner of strange County-Fair/Polish Carnival madness is going on up in this space.

Man, man, man. Wat wil ik dit boek (na de film meermaals gezien te hebben) graag lezen!

5,0
WeZet schreef:
Man, man, man. Wat wil ik dit boek (na de film meermaals gezien te hebben) graag lezen!


Vind de boek toch ietsje beter dan de film. Voor mij persoonlijk het beste boek wat ik tot nu toe heb gelezen. Dikke aanrader.

avatar van Thomas83
4,5
Een van de meest grappige boeken die ik heb gelezen. Hilarisch de chaotische situaties die steeds ontstaan door de gedrogeerde hoofdpersonen. Die zijn ook erg grappig, vooral Dr. Gonzo met zijn gortdroge "as your attorney I advise you to..." steeds. Deed me wat denken aan The Blues Brothers' "we're on a mission from god".

Heel knap van Thompson dat hij dat vervreemdende sfeertje dat de drugsgebruikers ervaren goed weet over te brengen, met een gebrek aan een duidelijke structuur in het verhaal en soms hele sprongen in de tijd etc. Vaak weet je ook niet wat nu werkelijk gebeurt en wat enkel zo wordt ervaren dankzij de effecten van de drugs.

Naast een erg komische leeservaring is Fear and Loating in Las Vegas ook een boek waarin de (zoektocht naar de) American Dream centraal staat. Dit alles speelt zich ook af in een stad die als een soort allegorie van die American Dream gezien kan worden, en in een haast schizofrene periode in de Amerikaanse geschiedenis, als je de contrasten ziet tussen de vrije en experimentele jaren 60 en de daarna toch behoorlijk conservatieve periode onder president Nixon.

Mijn kennis van de Amerikaanse geschiedenis schiet tekort om elke van de vele verwijzingen te kunnen volgen, maar in het slotstuk van het boek wordt toch een hoop wat duidelijker. Geweldig einde is het ook. En daarvoor al wordt je door Thompson vermaakt door heerlijke uitspraken en zinnetjes, en verrassende gekke situaties. Omdat het boek vrij dun is voelt dat nooit als een goedkoop trucje aan. 4.5*.

avatar van Abubakari
3,5
Geweldig en idioot boek, alles wat te slikken en te spuiten valt innemen en gaan als de brandweer!
Schitterende beschrijving van een vette drugstrip.

Ik kwam van de week in een kringloopwinkel voor €0.50 een tweede druk (uit 1980) tegen met als titel: Angst En Walging In Las Vegas (Een Drieste Expeditie Naar Het Hart Van De Amerikaanse Droom).
Het boek is trouwens opgeleukt met geweldige tekeningen van Ralph Steadman, dat mag ook wel eens vermeld worden.

avatar van stefan dias
2,0
Sorry, maar hier vond ik dus echt geen zak aan. Ik geef toe dat ik een redelijke blunder begaan heb door dit in de Nederlandse vertaling te lezen, maar inhoud noch stijl konden mij bekoren. Een razend relaas dat nergens over en nergens heen gaat. Ik heb de film ooit gezien, maar daar herinner ik me ook al geen barst van. Ik heb 'm gelezen. En nu op naar het volgende boek.

Bilal030
Nog lang voordat ik wist dat Fear and Loathing in Las Vegas een boek uit 1971 is, was ik gek op de verfilming met fenomenale rollen van Johnny Depp en Benicio Del Toro. Nu dan eindelijk het boek gelezen.

Ik moest erg wennen aan dit boek. Het gemis van een duidelijk plot maakt dat het nergens naar toe lijkt te gaan. Ik had er erg veel van verwacht maar het leek toch wel op een teleurstelling uit te lopen.

Gelukkig is het wel goed, vlot en grappig geschreven waardoor het aantrekkelijk blijft om te lezen. Raoul Duke en Dr. Gonzo zijn erg grappige personages die met hun krankzinnig gedrag en het constant trippen onder invloed van zowat alle denkbare drugs zich constant in gekke situaties bevinden.

Het leek even dat ik het hiermee moest doen maar hoe verder ik las, (en had me inmiddels ook ingelezen over gonzo journalistiek en de achtergronden van dit boek) hoe meer ik het begon te lezen voor wat dit boek is; geen ‘standaard’ roman maar een verslag van een journalist die zijn eigen beleving ‘rapporteert’. Met de juiste mindset kan ik opeens veel meer genieten van het taalgebruik, de paranoïde sfeer die de personages constant lijken te ervaren, het verdriet over de teloorgang van mooiere tijden van weleer.

Dit boek is alweer 50 jaar oud. Hunter S. Thompson is van de jaren 60 generatie, de flower power, de hippies. Alles leek mogelijk, de toekomst kon alleen maar nog beter worden, make love, not war. Hij lijkt het moeilijk te vinden dat er nog maar zo kort geleden de wereld er rooskleurig uitzag en nu (1971) alles 360 graden gekeerd lijkt te zijn met Nixon als president en de Vietnam oorlog die veel levens eist. De stukken waar met nostalgie gekeken wordt naar het verleden vind ik het mooist. Voorbij de absurde avonturen hangt het gevoel van teloorgang constant in de lucht. Dit wordt op mooie wijze beschreven.

avatar van Dr Channard
3,5
Ik snap de cultstatus van dit boek niet zo goed. Misschien zit er wel veel meer achter als wat ik heb ervaren tijdens het lezen. Ik vond het gewoon een leuke en aangename rit van begin tot eind. Ik heb een aantal keren goed gelachen met de twee personages en de belevenissen. Naar mijn mening had er wel wat meer diepgang (weet niet of dit het juiste woord is) mogen in zitten.

3.5*

avatar van lpjdamen
2,0
Tja, er zitten enkele leuke hoofdstukken in, maar ik kan nu niet echt zeggen dat het boek o, zo fantastisch was als vele op het internet claimen

Gast
geplaatst: vandaag om 15:34 uur

geplaatst: vandaag om 15:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.