menu

PS, I Love You - Cecelia Ahern (2003)

Alternatieve titel: PS: Ik Hou van Je

mijn stem
3,84 (47)
47 stemmen

Engels
Romantiek

432 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel en de twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van "De Lijst" was dan ook eigenlijk als een grapje bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou een hij een lijst met dingen die Holly zou moeten doen voor haar achterlaten. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly's wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje bij haar ouders op te halen. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft "De Lijst" opgesteld.

zoeken in:
3,5
Heel erg mooi en ontroerend boek. Het wordt aan het eind wel een beetje voorspelbaar, maar het is erg mooi geschreven.

avatar van Allison
5,0
Prachtig geschreven, zeer leuk met de brieven en de cadeautjes die er telkens in voorkomen..

Ik was meteen mee met het verhaal.. erg ontroerend!

4,5
Geweldig boek! Weinig actie, maar gewoon heerlijk om te lezen met een kop koffie/thee erbij.

avatar van Remco
1,5
Gewoon de zoveelste chick lit! Het idee dat een geliefde een lijst maakt om je op de been te houden in het rouwproces is op zich een gegeven dat me aansprak. De teleurstelling echter te moeten ontdekken dat de hoofdpersoon werkelijk het slechtste rolmodel is voor alle jonge vrouwen ter wereld had helaas de overhand. Een jonge vrouw die single zijn als iets minderwaardigs neerzet en die haar werk onbelangrijk vindt.... want hij is/was de belangrijkste reden om te leven! En dan al die personen in dat boek die maar rollen met hun ogen!!!

Tja..... het leest weg als een fastfood maaltijd, maar die stillen dan ook nooit echt mijn trek!

avatar van cowboyveeman
4,0
In de begin had ik met vol plezier gelezen, maar de einde teleurstelde me en haalde ik punten van de cijfer af.

3,5
PS: Ik hou van je is in één woord prachtig! Wat een pakkend boek – geen chicklit van het bekende soort, maar een boek met diepgang. Het boek is zo mooi geschreven dat je het beklemmende, verdrietige gevoel wat Holly (de hoofdpersoon waarvan haar man is overleden) heeft, ook ervaart en dat het je zelfs een traan bezorgt. Wanneer je aan het lezen bent, ontkom je er niet aan dat je heel goed beseft wat je hebt en wat je kwijt kan raken. Klinkt dit allemaal zwaarmoedig? Dat is het juist niet! Het boek is met een lach en een traan geschreven, want er waren ook momenten dat ik hard op moest lachen. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen. Wat mij helemaal nog een extra goed gevoel gaf is dat het einde niet het verwachte einde was. Nee, Cecelia Ahern blijft trouw aan haar hoofdpersoon en aan het verhaal – trouw aan de werkelijkheid. Daardoor is het geen voorspelbaar, goedkoop "kasteelromannetje". Het is een boek over een sterke vrouw, over vriendschap, verlies, trouw, overleven en zielsverwanten: kortom het leven! En heel mooi debuut voor zo'n jonge schrijfster!

avatar van Arkan
3,5
Ik begon aan dit boek met het idee om een luchtig boek te gaan lezen. Ik werd meteen op de vingers getikt door mensen die beweerden dat het boek alles behalve luchtig is en ik vast en zeker een doos met zakdoeken nodig had om de tranen op te vangen.
Ik wist het dus even niet meer, en ben dan maar met een heel open kijk beginnen te lezen.

Het is inderdaad een ontroerend en ingrijpend verhaal, ook omdat het over een pittig onderwerp gaat. He overlijden van Gerry, de jonge echtgenoot en het verwerken van het verdriet van zijn echtgenote Holly en van de omgeving.
Dus ja, eerlijkheidshalve heb ik wel eens een krop in mijn keel gehad en werden heel af en toe mijn ogen vochtig.

Maar anderzijds is het boek, in mijn ogen althans, ook doorspekt van de nodige humor. Hoe Holy en haar vriendinnen samen toch kunnen lachen en dingen beleven, ook echt leuke en grappige dingen. En dan heb ik regelmatig zitten glimlachen om die capriolen, of om hoe bepaalde dingen omschreven werden.

En dan is er ook nog een beetje spanning omdat je echt wel wil weten wat er in de volgende enveloppe zit, de enveloppen die de overleden Gerry heeft achtergelaten voor zijn Holly.

En nee, hoogstaande literatuur is het zeker en vast niet, wel een leuk boek dat ik gelezen heb met een lach en een traan.
Een boek waarvan ik toch wel echt genoten heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:56 uur

geplaatst: vandaag om 22:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.