menu

De Reünie - Simone van der Vlugt (2004)

mijn stem
3,62 (115)
115 stemmen

Nederlands
Thriller

336 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed... Toch voelt Sabine zich enorm schuldig: misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine die bewuste dag met Isabel mee naar huis was gefietst. Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Sabine begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal achter Isabels verdwijning.

zoeken in:
hinie
Vond dit boek een beetje kinderlijk geschreven.
Maar had wel een verrassende ontknoping!

4,5
Het boek was mooi/verassend geschreven, en bleef me van begin tot eind boeien.

4,0
gelezen voor school...
vond het wel een aardig boek soms een beetje lang dradig en ging het te ver weg bij de verdwijning van Isabel. het eind vond ik wel verrassend en goed dus geef het 4****

4,0
Goed boek; bewijst maar weer dat Simone niet alleen voor de jeugd kan schrijven!
Spannend verhaal en ook zoals vaker aangegeven ook erg verassend.

4.0 *

4,5
Simone van der Vlugt is jeugdauteur en dat merk je ook in dit boek. Dat is echter een compliment, want zij is een van de allerbeste jeugdauteurs, vooral in het historische genre. Kundig geschreven en spannende thriller, literair mag beslist weg. Heerlijk om bij regenachtig weer op bank, in de tent of op bed te lezen.

avatar van Judith
3,5
Dit in de top-250? Voor mijn leeftijd leest het wel lekker weg (vandaar ook 3.5*), maar dit is natuurlijk pure vakantielectuur.

avatar van Donna Tartt
3,5
Inderdaad, ik ben ook best verbaasd, "in de top-250"?????...Nou jaaaa, zal wel....Ik vond het wel een boeiend boek, beetje in de trant van Donna Tartt, dus heel tot uiterst gedetailleerd geschreven. Het boek bleef mij boeien en de ontknopping had ik niet verwacht. Ik werd als lezer op het verkeerde been gezet. Knap! Leest heel makkelijk door, prima boek!!!

-3.5-

Clichematig, brak geschreven, gammele opbouw... alles wat een boek hap snap kan maken zit hierin.

Wat vond ik dit 'n slecht boek. Het plot hangt van voorspelbaarheid en clichés aan elkaar, de personages zijn oninteressant (met het hoofdpersonage voorop; om de een of andere reden vond ik haar een onuitstaanbaar wijf) en voorspelbaar en het boek wist me nergens te verrassen. Echt waar: nergens. Die 'verrassende ontknoping' zag ik al op bladzijde 30 aankomen. Ik weet nog dat ik tegen mijn moeder - die het boek vóór mij had gelezen - zei: "Ik durf te wedden dat ze het zelf heeft gedaan, of niet?" Nou, toen dat nog echt zo bleek te zijn ook, toen voelde ik me wel behoorlijk genaaid. De laatste 300 pagina's dus voor niks gelezen.
1,0*, omdat het toch nog redelijk wegleest.

5,0
Ik vind dit een heel goed boek. Het is vlot geschreven, waardoor ik er goed doorheen kwam. Ook zit er behoorlijk wat spanning in, waardoor het bijna onmogelijk is om het boek weg te leggen. Tot het einde maak je steeds weer nieuwe conclusies over de moordenaar. Het einde is dan ook zeer verrassend.

4,0
Heel goed boek en de ontknoping heel verrassend!
Heeft me van begin tot eind weten te boeien, heb me regelmatig moeten bedwingen niet achterin te kijken..

5,0
Ik vond het een heel fijn boek om te lezen. Ik werd erg geboeid door de manier van schrijven. Het verhaal sprak me aan en het bleef spannend. Deze lees ik met gemak nog een paar keer weer!

wavanbuuren
Het boek begint redelijk veel belovend. Er wordt een simpele, vlotte vertelstijl gekozen, waardoor het leest als een trein. Helaas komen al snel de herhalingen en ongeloofwaardigheden om de hoek kijken. Na het zoveelste "pest" verhaal weten we het wel en karakters als de boze Olaf komen erg gezocht en ongeloofwaardig over. Ik kan er trouwens altijd erg slecht tegen dat zo overduidelijk gesuggereert wordt dat Olaf het heeft gedaan, dat niemand dat natuurlijk gelooft.

Verder komen er veel te veel inhoudsloze, cliche karakters in voor. (de ongeïnteresseerde rechercheur, de pesterige, betweterige Reneé). Uiteindelijk interesseerde het me niet erg meer hoe het af zou lopen, al had ik met deze ontknoping wel rekening gehouden.
1,5*

avatar van AmazingPP
3,5
Dit is mijn eerste boek wat ik van van der Vlugt lees en ik moet zeggen: het viel geenzins tegen. Al had ik wel halverwege het boek door welke dader het geweest moest zijn. Het is wel een beetje voorspelbaar en af en toe wijkt van der Vlugt iets teveel af van het verhaal naar mijn mening, maar dat neemt niet weg dat dit boekt leest als een trein en je wilt toch weten wie het dan nu uiteindelijk gedaan heeft. Voorspelbaar dus, dat wel, maar niet slecht geschreven. 3,5 *

2,0
Ik lees niet veel maar zelfs ik had na 50 pagina's al door wie de dader was. Ik begrijp het daarom ook niet dat veel mensen de ontknoping verassend vinden. Het lag er zo dik bovenop.. Daarnaast komen er inderdaad veel cliche karakters in voor en komen de oplossingen als het ware uit de lucht vallen. 2,0*

1,5
Eerste boek van haar, maar ook meteen de laatste. Zo voorspelbaar had ik ze nog niet gehad.

avatar van Hannahmontana
3,5
Goed boek , alleen soms iets teveel herhaling.... Ik had het einde wel totaal niet verwacht x

4,0
Mijn 2e boek van haar, eerst "in mijn dromen" gelezen. Begon een beetje saai en de hoofdrolspeelster kwam erg truttig en zeikerig op me over, maar dat veranderde beetje bij beetje en kon me op den duur heel goed inleven op haar. Goed en spannend geschreven, boek wegleggen is op het laatst dan ook geen optie meer. Net als bij "in mijn dromen" ook bij dit boek een verrassend eindplot! Ga zeker meer lezen van deze schrijfster.

avatar van puckb96
2,0
hinie schreef:
Vond dit boek een beetje kinderlijk geschreven.
Maar had wel een verrassende ontknoping!


Ben ik het ook mee eens. Simone van der Vlugt heeft op zich best wel interessante thrillers geschreven, maar meestal zijn ze uitgewerkt tot een dertien in een dozijn verhaaltje.

avatar van enbedankt
4,0
Vlot geschreven en gemakkelijk te lezen.. Nu de film bekijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:46 uur

geplaatst: vandaag om 12:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.