menu

De Koning - Kader Abdolah (2011)

mijn stem
3,68 (17)
17 stemmen

Nederlands
Historisch

416 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

In 'De Koning' neemt Kader Abdolah ons mee terug in de tijd van de industriële revolutie. Telegrafie, de aanleg van spoorwegen en de ongekende mogelijkheden van elektriciteit zullen de oosterse wereld grondig veranderen. Engeland heeft onmetelijke olievelden gevonden in de Perzische bodem. De koning van Perzië vreest dat hij door al deze nieuwe ontwikkelingen zijn macht zal verliezen. Hij wil de veranderingen tegenhouden, maar hoe? Het is de tijd dat Iran nog Perzië is en grenst aan India. Afghanistan is een deelstaat van het grote Perzische rijk en eist zijn onafhankelijkheid op. Pakistan bestaat nog niet. Engeland en Rusland proberen via Perzië India binnen te dringen. De ayatollahs hebben nog geen macht, maar Engeland en Rusland gebruiken ze wel in het machtsspel.

zoeken in:
Bilal030
Helaas haalt dit boek niet het niveau van Het huis van de moskee en Spijkerschrift van dezelfde auteur. Het kan te maken hebben met het feit dat het alweer over Iran gaat, misschien dat als De Koning mijn eerste Kader Abdolah was ik minder streng zou zijn. Wat dit boek anders maakt is dat het vanuit het perspectief van een sjah vertelt wordt. Waar er eerder vanuit 'gewone' mensen werd verteld met mensen waarmee je je tot bepaalde hoogte kunt identificeren, bekijk je nu de wereld door de ogen van een schatrijke, grillige heerser. Het was interessant maar op een gegeven moment geloofde ik het wel. Wat ik wel heel interessant vond zijn de politieke intriges die zich tussen Iran, Rusland en het westen afspeelden.

avatar van devel-hunt
3,0
Dit boek ooit op Schiphol gekocht, lekker voor in het vliegtuig dacht ik. Maar ik kwam er niet doorheen. Al die personages en die constant veel te hoogdravende taal, zoals veel van zijn boeken hebben, zorgde ervoor dat ik het na 50 blz. van worstelen terzijde legde. Misschien gewoon nogmaals proberen.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:04 uur

geplaatst: vandaag om 05:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.