menu

Down Under - Bill Bryson (2000)

Alternatieve titels: Tegenvoeters | In a Sunburned Country

mijn stem
3,71 (19)
19 stemmen

Engels
Reis

319 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Bill Bryson beschrijft zijn belevenissen in Australië. Tijdens zijn trein- en autoreis ontmoet hij Australiers uit alle lagen van de bevolking. Ondertussen leren we over de geschiedenis, de cultuur en de bijzondere flora en fauna van het land.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,5
Soms best interessant en humoristisch, maar te vaak gewoon niet boeiend. Zeker drie hoofdstukken vond ik niet interessant, en duurden veel te lang voor mijn gevoel. Dat doet een boek geen best. Ook heel veel sfeer weet Bryson niet te geven. Hij noemt zaken op, geeft beschrijvingen van mooie plekken, maar daar komt gewoon niet de sfeer uit, die er in het echt wel is (geloof me) en dat vind ik een behoorlijk nadeel in het boek. Een reisbeschrijving moet je wel kunnen meevoeren. Wat Bryson ook probeert, maar waar hij jammerlijk faalt.
Wel soms sterke humor, maar even zo vaak flauwe, soms makkelijke pogingen grappig te zijn, maar vooral irritant daardoor. Enkel het hoofdstuk over Darwin was grappig omdat hij echt gefrustreerd leek. Overigens, Darwin is een erg vriendelijke stad, en gastvrij, voorzover ik heb kunnen meemaken.
Soms best interessant, met korte cursus geschiedenis en plantkunde, eenvoudig en daardoor uitstekend beschreven. Dus veel sterke punten en veel zwakke. 2,5*

3,5
Typisch Bryson boek. Niet zijn beste wat mij betreft, maar als reisboek misschien waardevoller omdat er één en ander toch blijft kleven wat betreft Australië. Een gigantisch land dat we misschien onvoldoende appreciëren.

3,5
Leuk, typisch Bryson boek, humoristisch en informatief. HElaas geen bezoek aan Tasmanie. GEen mooie verhalen over Tasmaanse devils en Tasmaanse tijgers.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:40 uur

geplaatst: vandaag om 12:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.