menu

Panserhjerte - Jo Nesbø (2009)

Alternatieve titels: Het Pantserhart | Harry Hole #8

mijn stem
3,90 (29)
29 stemmen

Noors (Bokmål)
Thriller

639 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Oslo (Noorwegen)

De politie van Oslo komt voor een raadsel te staan als er twee verminkte vrouwenlichamen worden gevonden; ze zijn verdronken in hun eigen bloed. Nog een bizar detail: alle verwondingen lijken van binnenuit te zijn gemaakt. Er is maar één man die bij deze zaak zou kunnen helpen, maar hij is van de aardbodem verdwenen. Kaja Solness van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen excommissaris in Hongkong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers. Zijn naam is Harry Hole.

zoeken in:
avatar van predator
4,5
Wat een geweldig boek is dit. Zit strak in elkaar. Bijna iedere zin heeft wel een betekenis, je moet continu teruglezen om te zien hoe dingen ook al weer zaten. En ondanks de volume, wil je het in één keer uitlezen.

avatar van henksluis
4,5
Killer van een Thriller

4,0
Harry Hole zoals we hem kennen: zelfdestructief maar efficiënt. Niet het beste boek van de reeks, maar wel gewoon goed. Een zeer donker boek, voor mij iets te extreem. Ik was zover mee met Nesbø dat ik dacht dat die appel van Leopold echt had bestaan. Gelukkig niet dus, al doet het je wel afvragen hoe de schrijver toch aan zulke lugubere ideeën komt (na wat googelen op appel en Nesbø vind je redelijk geruststellende antwoord).

avatar van Djordjie
4,5
Ik heb meerdere boeken van Jo Nesbo gelezen en dit is toch wel mijn favoriet. Dat donkere en extreme zou ik eerder omschrijven als hard en gruwelijk, zonder dat het plat wordt. Sommige momenten grijpen je naar de strot, maar dat is nu juist wat mij zo aanspreekt in deze schrijver.

avatar van pygmydanny
4,5
Ik ben de hele serie aan het herlezen en vind dit tot nu toe zijn sterkste. Er zijn de verwijzingen naar zowat alle vorige boeken en we leren Hole beter kennen op persoonlijk vlak.
Wat ik wel miste was een overdonderende finale, de climax die dit verhaal verdiend had. Net alsof er op het laatste wat van het verhaal afgeknibbeld werd.
Wel fijn dat er in de figuur van Bellman een sidekick opgevoerd wordt die weer wat boeken mee kan.
Voor de rest allemaal top: karaktervolle personages, fantasierijke moorden, heerlijke dialogen en schitterende locaties.

avatar van Rufus
4,0
Pracht boek, voor mij niet te lang.
Helaas waarom moet dat overdreven einde
nog verteld worden. Hou het dan kort.
Was dat gebeurd dan 4,5 of 5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.