menu

The Man from Barbarossa - John Gardner (1991)

Alternatieve titel: De Man van Barbarossa

mijn stem
1,75 (2)
2 stemmen

Engels
Spionage

303 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Niemand had kunnen voorzien dat de ontvoering van een oude man in New Jersey een wereldwijd drama zou inluiden... Dat dit de beginfase van een groots opgezet komplot was dat de stabiliteit van hele naties in gevaar zou brengen... Dat een naam, onuitwisbaar geassocieerd met de gruwelen van volkerenmoord, over de hele wereld voorpaginanieuws zou worden... Of dat er spoedig een onwaarschijnlijke samenwerking tot stand zou komen tussen de KGB, de Israëlische Mossad en de Franse en de Britse inlichtingendienst... James Bond ziet zich geconfronteerd met deze feiten en bindt de strijd aan met een organisatie die zich Balans der Gerechtigheid noemt. Dankzij glasnost en perestrojka werkt hij deze keer niet alleen samen met maar zelfs in opdracht van zijn voormalige aartsvijand de KGB.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Degelijk actieverhaal dat een interessante achtergrond kent en waar op het moment van het schrijven opmerkelijk veel actualiteit werd opgenomen. Wat me wat soort is dat Gardner wil sleutelen aan het personage van Bond (wat hij ook in andere boeken doet) en volgens mij kan hij daar beter vanaf blijven.

avatar van thunderball
0,5
Misschien wel het allerslechtste James Bondboek ooit geschreven.
Grootste probleem is dat er nauwelijks wat in gebeurt en dat Bond bij de weinige actie, die er in voorkomt, ook nog voornamelijk toeschouwer is ipv dat hij zelf aan de actie daadwerkelijk deelneemt.
Gardner is -op zijn eerste drie Bondboek na- toch al niet een heel geweldige Fleming opvolger, maar hier maakt hij het toch wel heel "bond", dit verhaal staat wel erg ver af van de verhalen die Fleming ooit neerpende.
Veel te doorsnee en erg matig en saai, Bond onwaardig.

Een 0,5.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:20 uur

geplaatst: vandaag om 10:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.