menu

Death Is Forever - John Gardner (1992)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Spionage

224 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wolfgang Weisen, ook wel bekend als de "Vergifdwerg" is een Oost-Duitse spion, die als kind aan Joseph Stalins hof samen met Oom Joe naar films van Tarzan en Chaplin keek. Weisen heeft het systematisch uitmoorden van leden van Cabal, het spionagenetwerk in Duitsland, gedirigeerd. M schakelt James Bond in om hem te stoppen.

zoeken in:
avatar van thunderball
3,5
Een van de wat betere Gardner Bondverhalen uit zijn latere "Bondtijd".

Ik moet meteen er op wijzen dat het stukje hierboven nu niet bepaald een goede weergave is van waar het boek over gaat.

De dwerg is slechts de henchman van de schurk en dus een bijrolspeler in het verhaal.

Dit Bondverhaal gaat over een plan om een aanslag te plegen op de kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland, waardoor de hogesnelheidstrein rijdt.

De schurk van dit verhaal stelt niet zoveel voor en ik was hem dan ook totaal vergeten, voordat ik het boek herlas, maar idd zijn henchman, een soort van (en dit bedoel ik niet rascistisch) aapachtige/lenige dwerg, vooral bestaand uit spiermassa, is vele malen gevaarlijker en het duel wat volgt tussen hem en Bond in de kanaaltunnel, doet dan ook oude herinneringen herleven (denk aan gevechten met tegenstanders als Odd Job).

Helaas weet ook nu Gardner weer niet goed er een spannend einde aan te breien en gaat het boek ook dit keer weer als een nachtkaars uit (ipv met een spetterende climax).

Toch zeker aardig om te lezen.
Een zeven, ofwel 3,5 ster.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:50 uur

geplaatst: vandaag om 16:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.