menu

Just One Look - Harlan Coben (2004)

Alternatieve titel: Momentopname

mijn stem
3,67 (49)
49 stemmen

Engels
Thriller

360 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Wanneer Grace de foto's van een familie-uitje ophaalt zit er één foto bij die niet thuishoort op het rolletje. Er staan vijf jonge mensen op van wie er een opvallend veel op haar man Jack lijkt. Maar als Jack de foto ziet dan ontkent hij dat hij het is en later die avond verdwijnt hij. Al snel komt Grace erachter dat ook anderen op zoek zijn naar haar man, en de foto. Een van hen is een meedogenloze moordenaar, die niet zal opgeven voordat hij zijn prooi gevonden heeft.

zoeken in:
avatar van John Frusciante
4,0
Goed boek van Harlan Coben , Ik vond het zelf de minst spannende Coben die ik tot nu toe heb gelezen , Maar de schrijfstijl en beschrijvingen in het boek maken dat voor mij helemaal goed.
4*

avatar van DMF
4,0
DMF
Mijn eerste Harlan Coben. Een bijzonder plezierige kennismaking; een andere conclusie kan ik onmogelijk trekken. Wat een schitterend verhaal.

Coben heeft ongetwijfeld ADHD. Als een razende vliegt hij door zijn verhaal. De proloog is al veelbelovend en de twist die erin zit, is typerend voor de rest van het verhaal: constant zet Coben de lezer op het verkeerde been. De personages die Coben introduceert kwamen direct bijzonder sympathiek op me over. De plottwists ogen geen moment geforceerd, maar vloeien duidelijk voort uit kleine details die Coben gaandeweg de plot prijsgeeft. De verschillende verhaallijnen zijn en blijven allemaal even interessant. Coben schrijft ze bijzonder slim aan elkaar en heeft daarbij opnieuw enkele verrassingen in petto. Ook zijn humor is van hoog niveau. Hier en daar toverde hij moeiteloos een glimlach op mijn gezicht.
De relaties tussen enkele personages zijn hier en daar wel wat vergezocht en de bad-guy had iets indrukwekkender gekund, maar dit zijn slechts kleine smetjes op een verder geweldig verhaal. Even was ik bang dat Coben toch in clichés zou vervallen, maar daar was absoluut geen sprake van. Godzijdank kwam er geen vreselijk happy Hollywood einde. In de laatste pagina's verrast-ie de lezer toch weer. Zelfs in de epiloog komt Cboben nog met een ingrijpende wending. Onmogelijk om dit boek weg te leggen.

Harlan Coben levert met Momentopname een thriller af die je als liefhebber gelezen moet hebben. Coben is de meester van de 'twist and turn' en zijn sympathieke personages zorgen voor de nodige luchtige humor. Clichés worden zorgvuldig vermeden en met het einde sluit Coben zijn verhaal indrukwekkend af. Kopen!

* * * * ½

avatar van AmazingPP
3,5
Dit is mijn vierde Coben als ik het goed heb en ik vond dit echt één van zijn mindere boeken. Af en toe was ik echt even vergeten wie wie nu ook alweer was en waarom hij of zij in het verhaal voorkomt. Daarnaast vond ik de ontknoping nogal vergezocht. Toch leest het boek als een trein en je wilt natuurlijk weten hoe het afloopt. Naarmate het boek vordert word het een ietwat begrijpelijker, maar ik heb echt wel eens spannerende boeken van Coben gelezen! 3,5 *

avatar van Dr Channard
3,5
Harlan Coben zorgt ervoor dat elk personage in het boek een ziel krijgt. Dat is zijn grote troef in dit verhaal. Van elk personage kom je wat achtergrondinformatie te weten over diens leven. Jammer genoeg dat hij sommige dingen zo snel vertelt en er ineens tal van personages op de proppen komen. Op den duur weet je als lezer niet meer wie, wat en waar het zich afspeelt.

Harlan Coben spurt zich door de roman en langs de ene kant heb je dan die personages die iets te snel aan bod komen, langs de andere kant houdt de lezer zich op die manier vast aan het verhaal. Het verhaal is interessant genoeg om verder door te nemen. Ik vond het enkel jammer van de climax. Het was wat ver gezocht en de schurk in het verhaal ging wel op een zeer snelle en easy wijze doodt.

3,5*

avatar van AOVV
3,5
Goeie, onderhoudende thriller van een man die, als ik de gemiddeldes hier mag geloven, al veel betere romans heeft geschreven. Ik heb wel meteen ondervonden dat Coben een meester is in de plot twists, en daar maakt hij dan ook veelvuldig gebruik van. Misschien wel iets te overvloedig, maar ik had nooit het gevoel echt de draad kwijt te zijn, dus valt dat best mee. Bovendien zet hij enkele sterke personages neer.

Het slot was wel een beetje vergezocht, maar tegenwoordig (zelfs in 2004) is het ontzettend moeilijk om op een simpele manier inventief te zijn. Uiteindelijk valt alles pas in de epiloog helemaal op z'n plaats, waardoor de spanning die in het begin mondjesmaat in het boek binnenkroop, tot het einde wordt vastgehouden.

3,5 sterren

2,5
Zwakste Coben die ik tot nu toe las. De kenmerkende schrijfstijl en het tempo in het verhaal zijn aangemnaam als altijd. De karakters deden me hier helaas weinig en de motieven en het plot zijn vergezocht en daardoor ongeloofwaardig.

** 1/2

Gast
geplaatst: vandaag om 03:50 uur

geplaatst: vandaag om 03:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.