menu

Gone for Good - Harlan Coben (2002)

Alternatieve titel: Spoorloos

mijn stem
4,11 (139)
139 stemmen

Engels
Thriller

381 pagina's
Eerste druk: Delacorte Press, New York (Verenigde Staten)

Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gewurgd aangetroffen in de kelder van haar huis. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Deze verdween echter spoorloos. Men vermoedt dat hij niet meer leeft. Will heeft de daarop volgende jaren de draad van zijn leven weer opgepakt. Maar dan onthult zijn moeder op haar sterfbed dat Ken wel leeft. Kort daarna verdwijnt Wills nieuwe vriendin.

zoeken in:
avatar van _Sjakie_
4,0
Een spannend en intrigerend boek waarbij je succesvol op het verkeerde been wordt gezet, de ontknoping vond ik verrassend en het einde bevredigend. Er worden interessante figuren neergezet, je komt precies genoeg van ze te weten om het verhaal spannend te houden en om mee te kunnen leven met de gebeurtenissen. Er zit ook hier en daar wat humor in de dialogen, heb soms best moeten lachen, maar de nadruk ligt op de spanning en het mysterie. Ik ga meer lezen van deze schrijver!

Voorlopig 4 sterren

4,5
Inderdaad _Sjakie_

Ook ik vond dit een heel erg goed geschreven boek, de spanning die wordt opgebouwd, de misleidingen, geweldig hoor.
Dit boek is me goed bijgebleven, in tegenstelling tot vele anderen.
Zou het iedereen aanraden.

avatar van Thomas83
4,0
Heel sterke en sfeervolle thriller. Op een of andere manier zit je al gelijk in het verhaal en leeft mee met de hoofdpersoon, die erg sympathiek overkomt. Zoals bijna alle personages erg interessant zijn, en veel ook een tikkeltje excentriek, zodat het karikaturaal wordt bijna. Maar zonder dat het me stoorde, en het boek leest ook erg lekker weg door de vrij simpele maar vlotte schrijfstijl.
Het verhaal spreekt me sowieso al aan omdat ik verhalen over verdwenen personen, met alle mystiek die daarbij hoort, altijd erg weet te waarderen. Je vraagt je af wat er nou precies gebeurd kan zijn en leeft mee met de "achterblijvers". Het nostalgie-gehalte in het boek is ook vrij hoog, de hoofdpersoon die terugdenkt aan zijn middelbare schooltijd etc.
Het verhaal zitten wat aardige tot geweldige wendingen, maar de ommekeer van Katy zag ik ruim van tevoren al aankomen helaas. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes wel goed in elkaar, heb eigenlijk niet echt gaten in het plot kunnen ontdekken, maar toch vond ik het einde lichtelijk teleurstellend. Al vond ik het wel weer sterk dat het niet helemaal een happy end is. Aan de ene kant is het wel een echte climax door een emotionele confrontatie en Will die er zijn dochter Carly aan overhoudt en, de broer van Will die toch flink fout blijkt te hebben gezeten. Niet helemaal een happy end dus, en zo zie ik het wel graag. Een stukje realisme. Sowieso wordt er in het boek heel aardig gespeeld met die scheidingslijnen tussen goed en kwaad. Het boek is soms nog behoorlijk emotioneel eigenlijk, maar daarnaast regelmatig ook erg geestig, en de korte hoofdstukjes en cliffhangers maken dat het allemaal soms als een trein leest. Al met al kom ik uit op een dikke 4.0*.

avatar van John Frusciante
4,0
Zeer spannend boek, Leuk geschreven en ik bleef het hele verhaal geintreseerd in het verhaal. Ik ga zeker meer boeken van Harlan Coben lezen.

avatar van LDeVries
4,0
een erg goed en spannend boek, Harlan Coben heeft een erg fijne schrijfstijl en het leest zeer vlot, er zat ook genoeg humor in het boek, de ontknoping vondt ik ook erg mooi.

avatar van Fedor
5,0
Spannend tot de laatste bladzijde. Een geweldige thriller die van mij het maximaal aantal sterren krijgt.

avatar van AmazingPP
4,0
Zeer goede thriller, de eerste die ik van Coben lees, maar dat wordt zeker niet de laatste. Het verhaal houdt je vast vanaf de eerste tot de wat sentimentele laatste pagina en ik kon het boek dan ook werkelijk niet weg leggen. Goed geschreven, al gaat Coben wel iets teveel in op details die niets aan het verhaal toevoegen, maar toch leest het wel lekker weg. Daarnaast zit er ook een heleboel humor, waar ik echt om kon lachen; het is een soort sarcastische humor en daar hou ik heel erg van. Gekocht voor € 3,95 bij Bol.com en dat is een goede vier Euro die ik daaraan heb besteed! 4 *

avatar van Dee-e
4,5
Een van mijn favoriete boeken van dit jaar. Niets is wat het lijkt en niemand is wie je denkt dat hij is. De uiteindelijke ontknoping over het Spook had ik zeker niet aan zien komen. Supergoed boek! Op naar de volgende Coben's!

4,5
Ik heb al vele Thrillers gelezen en die van Harlan Coben vind ik echt het beste. Over Spoorloos: het is ontzettend spannend en het verhaal zit gewoon geweldig goed in elkaar. Daarnaast vind ik dat het boek ook erg goed geschreven is, zo worden de personages heel goed omschreven, die heel realistisch zijn. Je leeft echt helemaal in het boek zeg maar. Voor liefhebbers van thrillers: lezen en zet Harlan Coben maar alvast in je top 3.

avatar van B. Ruth
4,5
Mijn eerste Coben, wat boven geschreven is kan ik alleen maar bevestigen.
Niets is wat het lijkt.
Ik was even bang toen Joseph Pistillo alles ging uitleggen bij zijn zus thuis het vervolg een standaard verhaal ging worden.
Maar tot eind blijft het verrassend.

Cryptopsy
Dit was mijn eerste boek van Harlan Coben en ik heb er gemengde gevoelens over. Coben schrijft op zich goed. Het verhaal loopt lekker, het taalgebruik is niet clichématig, enz.. Verder zit het verhaal goed in elkaar en bovendien vol met allerlei 'plottwists' (wat kenmerkend voor deze schrijver schijnt te zijn).

Toch ben ik niet zo kapot van het boek. De wat onderkoelde humor die hier en daar door de tekst schemert hoeft wat mij betreft niet. Ik heb mijn thrillers liever sober en grimmig. Zoals Mankell, Connelly en Lapidus ze schrijven.

Verder komt er in het boek een personage bijgenaamd 'het Spook' voor. Dit personage spreekt me absoluut niet aan. Een perfecte moordenaar, lijkt zelfs niet 100% menselijk, heeft een soort 'moordkunde' gestudeerd bij de Thuggee in India... Tja, zo'n personage vind ik meer thuishoren in een stripverhaal dan in een thriller. Daar houd ik echt niet van.

Kortom: getuige de reacties van anderen kan dit boek voor veel leesplezier zorgen. Voor wie van soberder, realistischer thrillers houdt, is dit misschien niet zo'n heel goede keus.

Toch 3,5 ster, omdat het boek op zich goed geschreven is en het verhaal behoorlijk goed in elkaar zit.

avatar van laurel
4,0
Ook mijn eerste coben, en absoluut een meevaller. Het leest prettig en het verhaal zit prima in elkaar. Het blijft dan ook spannend en is voor mij totaal niet voorspelbaar. Of ik meer boeken van deze schrijver zal lezen? Weet ik niet. Ik ben nu bezig met "sneeuwval" van Tess Gerritsen, en dat bevalt tot nu toe prima in (na 60 pagina's).

avatar van Horrorthriller
4,0
Mijn tweede van Coben en weer een thriller geschreven in een sneltreinvaart.

avatar van AOVV
4,5
Een hele tijd terug was ik wat Coben-moe (nu ja: ik denk dat ik gewoon de fout had gemaakt een stuk of drie, vier van zijn thrillers op relatief korte tijd te verslinden), dus heb ik hem bewust een tijd niet meer gelezen. Nu toch terug een thriller uitgekozen, en dat is deze geworden. En dan merk je meteen hoe subjectief en relatief een waardering kan zijn, want het beviel me erg goed. Dit is wel op moment van schrijven zijn op deze site hoogst gerateerde roman. En hoewel ik lang niet alles heb gelezen, kan ik hier ook zonder twijfel een hoog cijfer aan kwijt.

Het verhaal is erg pakkend, spannend en ontroerend. Coben schudt de ene plotontwikkeling na de andere uit de mouw, en doet dat bovendien in een stijl die ontzettend vlot leest. Dit is zo'n boek dat je meteen in de greep heeft, en uitnodigt snel uit te lezen, uit nieuwsgierigheid naar de afwikkeling en de uiteindelijke finale. Ik ga zelf de plot niet uit de doeken doen, maar ik was allerminst teleurgesteld!

Ik ga Coben nu weer eventjes op het achterplan schuiven, en binnen een dik halfjaar nog eens een thriller van hem lezen. Benieuwd of dat dan de beproefde methode is!

4,5 sterren

4,0
Voor één euro via marktplaats opgehaald. Lekker vakantieboek! Leest vlot en spanning en humor.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:49 uur

geplaatst: vandaag om 16:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.