menu

Magic Hour - Susan Isaacs (1991)

Alternatieve titel: Het Schemeruur

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

412 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Een rijke filmproducent wordt vermoord aan de rand van zijn zwembad gevonden. Rechercheur Stephen Brady ontdekt dat de hoofdverdachte een vrouw is met wie zowel het slachtoffer als hijzelf ooit zeer intiem zijn geweest. Bonnie Spencer, met haar mysterieuze grijze ogen, heeft geen alibi, maar wel een motief. Ze heeft zeer dringend geld nodig, woont in de buurt, kan goed liegen en uitstekend met een geweer omgaan. Stephen vindt zichzelf te hard en te wereldwijs om nog een keer op haar verliefd te worden - tot het gebeurt... Maar Bonnie speelt een spel met hem: een spel zonder regels. Stephen wordt verscheurd tussen zijn plichtsbesef (zijn collega's zijn op zoek naar Bonnie om haar te arresteren) en zijn instinct, dat hem vertelt haar te vertrouwen. Naarmate Stephen steeds meer merkwaardige ontdekkingen doet over de moordzaak, over Bonnie en over zichzelf, raakt hij steeds verder uit zijn evenwicht...

zoeken in:
avatar van Boenga
4,0
Meest negatieve is ongetwijfeld de omslag:
Schemeruur
Ik stel me daar een goedkope roman boordevol clichés bij voor...

Gelukkig is dat helemaal niet het geval; een uitstekende combinatie van thriller, detective/politie, roman, én een flinke portie droge humor.
Ergens in het midden wordt het verhaal eventjes wat langdradig, maar al snel komt de vaart er weer in. Geen heel verrassend slot, zelfs vrij voorspelbaar, maar dat doet niets af aan het leesplezier.
Ik kijk uit naar meer boeken van Susan Isaacs.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:30 uur

geplaatst: vandaag om 13:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.